Economic, Stiri Brasov

Ropharma Brașov investește tot profitul de anul trecut în extinderea lanțului de farmacii și în producția de suplimente

*Acționarii companiei au decis repartizarea profitului pentru dezvoltare, fără acordare de dividende şi un buget de investiţii de 10 milioane lei (2,3 milioane euro) în 2013

ropharmaCompania farmaceutică Ropharma Braşov (RPH), controlată de omul de afaceri Mihai Miron, şi-a propus pentru acest an o creştere cu 7,5% a cifrei de afaceri, la 445 milioane lei, şi investiţii de 10 milioane lei (2,3 milioane euro) în extinderea farmaciilor şi dezvoltarea producţiei de suplimente.
“Acţionarii companiei au decis repartizarea profitului pentru dezvoltare, fără acordare de dividende şi un buget de investiţii de 10 milioane lei (2,3 milioane euro) în 2013 destinat atât extinderii lanţului de retail, cât şi dezvoltării activităţii de producţie de suplimente alimentare, compania pregătind pentru acest an lansarea a şase noi produse inovatoare sub brand propriu”, se arată într-un comunicat al Ropharma.
Pentru anul 2013, compania şi-a bugetat o creştere de 7,5% a cifrei de afaceri, până la 445 milioane lei, şi un profit net de 10 milioane lei. Ropharma a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 413,4 milioane lei (94 milioane euro), cu 7,22% mai mult faţă de valoarea înregistrată în anul anterior, şi o profitabilitate de 2,5%.
“Rezultatele foarte bune obţinute în 2012 au la bază creşterea activităţii de retail prin extinderea la 123 unităţi a lanţului de farmacii Ropharma, precum şi consolidarea activităţii de distribuţie de produse farmaceutice şi parafarmaceutice către 1.200 de farmacii din toată ţara. Activitatea de producţie de suplimente alimentare şi OTC-uri, domeniu în care am continuat investiţiile în cercetare şi dezvoltare, a susţinut creşterea şi rezultatul profitabil al companiei”, a declarat, în comunicat, Mihai Miron, director general şi preşedinte al Ropharma.
Ropharma are două unităţi de producţie în Târgu Mureş şi Chişinău, unde fabrică suplimente alimentare şi medicamente sub brandurile Activit, Vitalact, Resveravit, Paducel şi Glykofit, compania de distribuţie are un portofoliu de 12.500 de produse farmaceutice şi parafarmaceutice livrate către 1.200 de farmacii client, iar partea de retail este reprezentată de 123 de farmacii.
Acţionarii societăţii sunt Arrow Pharmaceuticals (31,29%), Rimia Investments (14,71%), ADD Pharmaceuticals (17,53%), Fondul de Pensii Administrat Privat ING (5,49%), Fondul de Pensii Privat Allianz-Tiriac (5,53%), alte persoane juridice (4,73%) şi persoane fizice (20,72%).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Succes in continuare si sa ne fie de folos!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*