Economic, Stiri Brasov

Proprietarul Nitroporos şi Viromet vrea să cumpere şi Oltchim

ioan_niculae_37f8b7df22Proprietarul companiilor chimice Nitroporos Făgăraş şi Viromet Victoria, Ioan Niculae, şi-a anunţat intenţia de a cumpăra societatea Oltchim Râmnicu Vâlcea, alături de nemţii de la PCC, acţionar minoritar al societăţii oltene, şi de omul de afaceri Ştefan Vuza, acesta încercând, în numeroase rânduri, să cumpere şi societatea braşoveană Rulmentul SA.

„Am primit în procedura de pre-privatizare o scrisoare comună din partea PCC, Vuza şi Niculae prin care îşi exprimau intenţia de a prelua Oltchim, însă deşi PCC afirmă în presă că se grăbesc foarte tare, nouă ne-au spus că nu se pot întâlni pentru discuţii decât după Paşte. Ne apucăm de due-diligence în vederea privatizării pentru a discuta cu investitorii interesaţi de Oltchim. Avem deja nişte discuţii cu două nume noi, fonduri de investiţii, pe care nu le cunoaşteţi”, spune Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Ioan Niculae este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, fiind singurul român prezent în Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Prezenţa lui Niculae în grupul de investitori interesaţi de preluarea Oltchim vine în contextul în care în trecut au existat mai multe păreri conform cărora grupul PCC şi Ştefan Vuza, care au participat la privatizarea Oltchim din toamna anului trecut, nu au forţa necesară să preia singuri combinatul. Niculae şi Vuza sunt doi dintre membrii fondatori ai Forumului Investitorilor Autohtoni, care îşi propune să promoveze interesele capitalului autohton şi să vină cu o strategie de reindustrializare a României.
Nemţii de la PCC recunosc faptul că în acest moment totalul obligaţiilor Oltchim, incluzând datorii, investiţii de mediu şi capital de lucru se apropie de suma de un miliard de euro. O mare parte din această sumă ar putea fi ştearsă în urma implementării planului de reorganizare al Oltchim. „În timpul procedurii de privatizare am spus că voi coopera cu oricine preia Oltchim, inclusiv Ştefan Vuza. Dânsul are o mare experienţă în producţia de sodă şi poate asigura expertiza şi planul de afaceri pe partea aceasta şi în plus Chimcomplex este o companie românească, ceea ce este bine pentru că noi am întâmpinat dificultăţi din cauză că suntem străini”, a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

 1. VOSGANIAN … INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?
  Drumul de la intentie la fapte este lung si este presarat de foarte multe interese personale si de grup.
  Nici in cazul lui Vosganian, Piperea sau a conducerii politice de la OLTCHIM nu exista exceptii. In analizarea diferitelor solutii de reorganizare si de finantare a OLTCHIM (solutii care au existat si exista) – variante sprijinite de diverse grupuri din Ministerul Economiei – cuvantul de ordine al factorilor decidenti este “bine, bine … dar mie ce-mi iese”?
  In mod nefiresc, intr-o perioada in care se vorbeste despre pierderi ale OLTCHIM – generate da numarul mare de salariati, de salariile acestora si in care se fac disponibilizari de peste 30 % din personal – numarul directorilor si a sefilor de divizie creste iar salariile acestora sunt situate intre 3.500 – 5.000 EURO / luna (ex.: Directia Comerciala din vremea lui Roibu era condusa de 2 directori, acum in plina perioada de declin sunt 4 directori).
  In alta ordine de idei VV MINTE cand spune ca salariile sunt platite la zi si ridica MINCIUNA la rang de POLITICA A GUVERNULUI PONTA! MINTE si cand spune ca OLTCHIM functioneaza la 30% din capacitate iar cifrele sunt altele si ar trebui sa revata RAPORTUL OLTCHIM din Q III/2012, RAPORTUL OLTCHIM / 2012 si RAPORTUL OLTCHIM din Q I/2013.
  Ce facem … “una vorbim si alta fumam”?

  CITITI SI SEMNATI PETITIA SALVATI OLTCHIM – ARPECHIM: http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*