Economic, Stiri Brasov

Avicola Braşov ia un credit de un milion de euro pentru investiţii

avicolaAcţionarii companiei Avicola Braşov, specializată în producţia de carne de pasăre, au aprobat contractarea unui credit de un milion de euro de la Banca Italo Romena pentru o perioadă de cinci ani în vederea susţinerii investiţiilor pe care le derulează în cadrul fermelor 3, 4 şi 5 de pe Platforma Avicola Măgurele.

Creditul va fi gajat cu un imobil în suprafaţă de peste 30.000 de hectare din comuna braşoveană Hălchiu, precum şi cu cesiunea pioliţei de asigurare a acestuia, dar şi a utilajelor achiziţionate de la Big Dutchman GmbH Germania.
Omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul grupului de firme Transavia, declara la începutul anului că în 2013 va investi trei milioane de euro în modernizarea a trei ferme ale companiei Avicola Braşov, societate pe care, de asemenea, o controlează. „Deja prima fermă este ca şi finalizată, urmând ca celelalte două să fie modernizate în cursul acestui an”, a precizat omul de afaceri.
Compania braşoveană Avicola Braşov a obţinut anul trecut fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru finanţarea proiectului „Modernizarea tehnologiilor de creştere a păsărilor” pentru fermele 3, 4 şi 5 de pe platforma Măgurele. Valoarea nerambursabilă a finanţării este de 1,724 milioane de euro, montajul utilajelor achiziţionate prin intermediul acestui program urmând să fie realizat în regie proprie.
Firma a fost preluată de omul de afaceri Ioan Popa în august 2007, în urma achiziţiei pachetului deţinut de asociaţia salariaţilor şi a participaţiei SIF Transilvania, cu o valoare cumulată de patru milioane de euro, printr-o tranzacţie estimată la patru milioane de euro. Acum Popa deţine peste 88% din titluri şi este interesat de delistarea societăţii de pe piaţa Rasdaq a BVB. Potrivit declaraţiilor sale, Popa a investit în Avicola Braşov peste 10 milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*