Economic, Stiri Brasov

Stabilus România a început să producă piese pentru BMW F 34

bmw f 34Stabilus România a început din acest an să lucreze şi pentru BMW. Cristian Popescu, directorul general al companiei, ne-a declarat că începând din acest an germanii vor produce „actuatoare pentru deschidere haion spate pentru BMW F34”, fiind deja comandate 50.000 de bucăţi pentru acest an. „Este un nou proiect pe care îl aducem în România. Până acum, noi lucram doar pentru Audi A6 şi A7, iar pentru finele anului sunt aşteptate două noi proiecte pentru alţi doi mari producători auto”, a explicat Cristian Popescu.

Compania va investi în acest an cinci milioane de euro extinderea spaţiului de producţie, urmând să mărească numărul de angajaţi cu 100 – 150 de persoane până la finele lui 2014. „Vom angaja atât personal TESA, cât şi muncitori, adică montatori subansamble, ingineri electro, mecanici etc”, a anunţat directorul companiei. Firma are în prezent 420 de angajaţi, făcând tot posilul să îşi păstreze salariaţii şi în perioada de criză, atunci când a recurs la reducerea temporară a programului de lucru.
Germanii de la Stabilus sunt prezenţi în România printr-o fabrică înfiinţată la Braşov în 2005. Stabilus este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de elemente de reglare hidro-pneumatice (arc cu gaz), amortizoare hidraulice împotriva vibraţiilor, blocaj hidraulic pentru uşi şi sisteme de deschidere şi închidere automată.
În cei opt ani de când sunt prezenţi la Braşov, nemţii de la Stabilus au investit aproximativ 20 de milioane de euro. Odată cu noua investiţie, suprafaţa de producţie a concernului la Braşov va creşte de la 10.000 de metri pătraţi la 13.000 de metri pătraţi.
Potrivit lui Popescu, în prezent compania are la Braşov o capacitate de producţie de cinci milioane de piese pe segmentul Swivelchair (scaune) şi de 200.000 de piese pe segmentul de Automotive. „Practic, cu noua hală de producţie, urmărim să ne dublăm capacitatea de producţie pe segmentul automotive, poate chiar să o depăşim. Pe acest segment producem actuatoare, dispozitive electronice care deschid portbagajul cu ajutorul unei telcomenzi”, ne-a declarat sursa citată.
Firma a încheiat anul 2012 cu afaceri de circa 30 de milioane de euro, în creştere cu şapte puncte procentuale faţă de anul anterior, urmărind să ajungă în 2013 la afaceri de 40 de milioane de euro, în creştere cu 34%.
Compania Stabilus a fost înfiinţată în 1934 în Koblenz, Germania, producând dispozitive hidropneumatice.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*