Economic, Stiri Brasov

Grecii de la Olympus se aşteaptă ca 2013 să fie anul iaurturilor

olympus halchiuGrecii de la Olympus, care au investit 75 de milioane de euro în fabrica de produse lactate din judeţul Braşov, devenind astfel unul dintre cei mai mari investitori de pe plan local, mizează anul acesta pe creşterea categoriei de iaurt grecesc, în condiţiile în care nu se aşteaptă la un avans important al pieţei.

„Ne aşteptăm în 2013 la o creştere uşoară a pieţei atât în valoare, cât şi în volum, pe fondul unui an agricol mai bun. Iaurturile vor fi vedetele anului 2013”, a spus Ilias Pliatsikas, director general al Olympus.
Anul trecut compania a înregistrat afaceri de 45 de milioane de euro, dublu faţă de anul precedent, iar pentru acest an, aşteaptă o creştere de 20% a businessului, până la 55 de milioane de euro. Anul 2012 a fost practic primul an complet de funcţionare a noii fabrici de lactate de la Hălchiu (Braşov), cea mai mare parte a producţiei fiind destinată exportului.
Grupul de firme Olympus, care este deţinut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate are sediul în Trikala, Grecia. Pe piaţa lactatelor, estimată la aproximativ un miliard de euro, grecii se luptă cu alte companii multinaţionale ca Danone, Hochland sau Friesland, dar şi producători locali precum Covalact sau Albalact.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Grecii de la Olympus se aşteaptă ca 2013 să fie anul iaurturilor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*