Economic, Stiri Brasov

Exclusiv: Braşovul mai pierde o investiţie Daimler din cauza infrastructurii

*Nemţii au ales să producă piese pentru Mercedes la Timişoara, unde vor investi 110 milioane de euro

DaimlerConcernul german Daimler, care produce automobilele Mercedes Benz, va investi 110 milioane de euro în judeţul Timiş, alegerea locaţiei fiind decisă de apropierea de fabrica pe care nemţii au inaugurat-o anul trecut la Kecskemet, în Ungaria, susţin surse din piaţa automotive. Investiţia din ţara vecină se ridică la 800 de milioane de euro, la fabrica din Ungaria fiind produse modele Clasa B şi o maşină cu patru portiere şi formă de coupe, în stilul CLS, dar mai mică decât acesta.
Pentru ambele investiţii, însă, una din locaţiile avute în vedere a fost Braşovul, dar lipsa unei infrastructuri de transport moderne a făcut ca nemţii să îşi îndrepte atenţia către amplasamentul din judeţul Timiş.
Premierul Victor Ponta a anunţat la finele lunii trecute că a aprobat un memorandum de înţelegere cu „una dintre cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România“, fără a preciza însă numele investitorului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*