Economic, Stiri Brasov

Preh investeşte şapte milioane de euro în extinderea producţiei la Ghimbav

PrehRomaniaCompania Preh România, care deţine o fabrică la Ghimbav, judeţul Braşov, are în plan continuarea în acest an a programului de investiţii în extinderea capacităţii de producţie şi achiziţionarea de noi utilaje. Dacă anul trecut nemţii au finalizat o investiţie de cinci milioane de euro în achiziţionarea şi instalarea unor echipamente pentru fabrica din Ghimbav, pentru acest compania a alocat alte şapte milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie.

Intenţia companiei este de a mări cu 2.000 de metri pătraţi suprafaţa de producţie şi de a achiziţiona noi utilaje care să permită creşterea volumului maxim de piese prelucrate anual la 6 milioane de unităţi. În urma investiţiilor realizate de Preh România până în prezent, capacitatea de producţie a fabricii din judeţul Braşov s-a dezvoltat la 4 milioane de piese anual. În 2011 fabrica a mai fost extinsă cu 2.000 mp, ajungându-se la 8.300 mp spaţiu de producţie. Mai mult, compania intenţionează să recruteze în acest an în jur de 100 de oameni, în condiţiile în care la finalul anului 2012 la fabrica din Ghimbav erau angajaţi aproximativ 550 de oameni.
„Continuăm în acest an proiectele de investiţii şi campania de recrutare a personalului. Mai mult, din acest an avem un nou client, constructorul auto Porsche“, a declarat Mihaela Forgaciu, directorul general al Preh România. Printre clienţii companiei se află producătorii auto BMW, Volkswagen, Skoda, Audi, Daimler Porsche, Skoda şi Seat. La Ghimbav se produc sistemele de control al climei, elementul de comandă al consolei centrale (iDrive), comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare pentru lumini sau butoane multifuncţionale pentru volane.
Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 87 milioane de euro, mai mult cu 14% faţă de nivelul stabilit pentru anul trecut. Nemţii au încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 76 mil. euro, vânzările companiei crescând de aproape 13 ori în criză, de la un rulaj de doar 6 milioane euro în 2009.
Preh România a fost înfiinţată în anul 2008 la Braşov, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Compania face parte din grupul german Preh, acţionarii fiind Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat în proporţie de circa 74,9% de către Joyson Holding China, iar 25,1% din acţiuni aparţin fondului de investiţii german Deutsche Beteiligung AG.
Preh, cu afaceri globale de peste 420 mil. euro şi 3.100 de angajaţi în 2011, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România şi produce sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare). La nivel global, Preh concurează cu Marquard, Continental sau Brose.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Preh investeşte şapte milioane de euro în extinderea producţiei la Ghimbav

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*