Consiliul Judeţean Braşov se chinuie de mai bine de un an să vândă parcurile industriale pe care le controlează în municipiul Braşov – Carfil şi Metrom. Din păcate, la toate licitaţiile organizate în acest sens nu s-a prezentat niciun investitor interesat. Conducerea Consiliului Judeţean Braşov intenţionează să schimbe forma de înstrăinare a celor două parcuri situate pe suprafeţele situate lângă fabricile de armament cu acelaşi nume. „În acest moment nu este o prioritate să vindem aceste parcuri, dar forma în care aceste parcuri ar urma să fie vândute trebuie schimbată radical”, a explicat Mihai Pascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, instituţia care patronează cele două parcuri industriale.
În urmă cu un an, Consiliul Judeţean intenţiona să vândă câte 74% din acţiunile societăţilor de administrare ale fiecărui parc industrial. Potrivit evaluărilor prezentate de către instituţia judeţeană, valoarea de piaţă a companiei Metrom Industrial Park, firmă care administrează parcul industrial Metrom, este de 26,511 milioane de lei, experţii propunând ca licitaţia să plece de la un preţ de 260 de lei pe acţiune.
De asemenea, valoarea de piaţă a Carfil Industrial Park, este de 16,038 milioane de lei. Experţii au recomandat ca în acest caz licitaţia să plece de la un preţ de 135 de lei pe acţiune.
În cazul în care acţiunile ar fi fost cumpărate la preţul de pornire, Consiliul Judeţean urma să primească 11,637 milioane de lei în contul celor 74% din titlurile Carfil Industrial Park şi 19,416 milioane de lei pentru acţiunile scoase la vânzare la Metrom Industrial Park. În 2007, cele două parcuri erau evaluate la 6,5 milioane de euro.
Primul parc industrial funcţional din Braşov, Carfil Industrial Parc, a fost înfiinţat în 2003. Suprafaţa parcului este de 18.700 de metri pătraţi, din care 11.000 de metri pătraţi reprezintă spaţii de producţie şi birouri. Suprafaţa Metrom Industrial Parc este de 63.700 metri pătraţi, din care 25.000 metri pătraţi sunt ocupaţi de birouri, hale de producţie şi hale de depozitare.