Economic, Stiri Brasov

Niciun investitor interesat de activele Nitramonia Făgăraş

Lichidatorul companiei Nitramonia Făgăraş, societatea Maestro SPRl Constanţa, a demarat licitaţiile pentru vânzarea unei părţi a activelor firmei făgărăşene. La prima licitaţie, însă, nu s-a prezentat niciun investitor interesat. Licitaţia va fi reluată în fiecare zi de vineri.

Preţul de strigare al activelor scoase la vânzare prin licitaţie se ridică la 1,475 milioane de euro. Cele mai scumpe active scoase la vânzare sunt un teren în suprafaţă totală de peste 71 de hectare, care se vinde cu preţul de 662.176 euro, şi pavilionul administrativ al companiei, care se vinde cu 516.111 euro.
Lichidatorii Nitramonia au propus Primăriei Făgăraş în primăvara acestui an compensarea datoriilor acumulate de societate cu mai multe active. Printre bunurile oferite prin procedura de dare în plata se număra Casa de oaspeţi a societăţii cu un teren aferent de 6.000 metri pătraţi, centrul de calcul cu parcare, pasarela şi un teren aferent de 9.000 metri pătraţi, un pavilion de vânzări cu platforma adiacentă şi mai multe terenuri. Nitramonia Făgăraş a acumulat datorii de 3,8 milioane de lei faţă de primărie, care
s-a trezit la finele anului trecut că a avansat în masa credală de pe locul 3 pe prima poziţie.
Firmele de lichidare – Maestro şi Info-Sip Insolvecy Braşov – cereau ca Primăria să le dea 10% din valoarea activelor care urmau să fie date în plată plus TVA. Interesant este că lichidatorii au organizat peste 150 de licitaţii pentru vânzarea activelor firmei făgărăşene aflate în faliment din 2007. Nimeni nu şi-a arătat interesul pentru ruinele fostului combinat chimic.

Prima „preluare”, în 2007

Viromet Victoria, parte a grupului InterAgro al omului de afaceri Ioan Niculae, a cumpărat, în decembrie 2007, activele combinatului Nitramonia după ce a câştigat licitaţia organizată de lichidatorul Euroconsult SPRL Arad. Preţul cu care a fost adjudecată licitaţia a fost de 33 milioane lei, inclusiv TVA. Ulterior, activele au fost unite sub numele de Nitroporos SRL. Compania Gladwell, partener de afaceri al proprietarului Interagro, a achiziţionat, în 2008, un pachet de 60% din societatea Nitroporos. Niculae a explicat că înţelegerea este ca cei de la Gladwell, în calitate de acţionari majoritari să vină cu aport de capital de 28 de milioane de euro, valoarea investiţiei care va fi realizată atât în societate, cât şi în mediu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*