Locuri de munca, Stiri Brasov

Braşov: Peste 2.000 de angajări anunţate în domeniul auto în 2013

Dacă 2012 s-a arătat benefic pentru companiile din ţara noastră care lucrează pentru industria auto, anul 2013 pare să devină doar la Braşov unul al boom-ului, având în vedere că foarte multe companii din domeniu au anunţat angajări de mii de oameni. Numai suedezii de la Autoliv au anunţat 1.000 de angajări pentru anul viitor în Braşov, în timp ce Quin România a anunţat că va crea în primul trimestru al anului viitor alte 300 de locuri de muncă în urma finalizării unei investiţii de 22 de milioane de euro în extinderea spaţiului de producţie.

Autoliv România produce în principal pentru pieţele externe, pentru clienţi ca BMW, Volkswagen, General Motors, Ford, Renault Group, PSA, Fiat sau Volvo. În ceea ce priveşte volumul afacerilor din acest an, compania spune că va încheia anul cu o cifră de afaceri de 425 milioane de euro. Quin România va încheia anul cu afaceri de 45 de milioane de euro, în creştere cu aproape 23% faţă de anul trecut, când afacerile companiei au ajuns la aproape 35 de milioane de euro.
Alţi aproximativ 150 de noi angajaţi vor fi absorbiţi de germanii de la Stabilus, care au un segment important pe partea de automotive, în timp ce compania Continental va finaliza la finele lui aprilie o investiţie de 40 de milioane de euro la Ghimbav, urmând să angajeze doar în primul an 550 de persoane.
De asemenea, compania Preh România, care activează tot la Ghimbav, a anunţat că intenţionează să îşi mărească numărul angajaţilor cu încă 100 de persoane anul viitor, după ce anul acesta au recrutat 135 de persoane. Firma finalizează anul acesta o investiţie de cinci milioane de euro în extinderea şi dezvoltarea producţiei.
Preh România şi-a revizuit în creştere estimările pentru 2012 şi mizează până la finalul anului pe afaceri totale de 80 milioane de euro. Iniţial, Preh România îşi bugetase pentru anul în curs o cifră de afaceri de 70 milioane de euro, mai mult cu 40% faţă de anul trecut. Oficialii companiei au mai spun că trendul pieţei pe segmentul componentelor pentru autoturisme din clasa medie, superioară şi de lux a fost uşor crescător în acest an.
La Prejmer, o companie spaniolă, Indcar, intenţionează să angajeze 60 de persoane în centrul de producţie pe care urmează să îl deschidă în parcul industrial din localitate, în urma unei investiţii de 4,6 milioane de euro.
La finele lunii octombrie, numărul salariaţilor din judeţul Braşov era de 159.969 de persoane. Faţă de octombrie 2011, efectivul de salariaţi a urcat cu 5.311 persoane. Astfel, la finele lunii octombrie, Braşovul se situa pe locul cinci după numărul de salariaţi, după judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Prahova.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Am 44 de ani,sunt din Sacele,de meserie frezor,am absolvit sc.profesionala.Am lucrat si ca aget de vinzari,permis cat.B experienta in conducere in tara si strainatate.Va multumesc. Telefon:0749606505

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*