Imobiliare, Stiri Brasov

Un dezvoltator israelian va prelua Spitalul Dermato Braşov pentru 8,2 milioane de lei

 

Nicio companie nu s-a arătat interesată să ofere un preţ mai mare de 1,8 milioane de euro pentru Spitalul de Dermato-Venerice. Consiliul Judeţean Braşov, cel caare a iniţiat vânzarea, a făcut un anunţ de supraofertare, dar până la termenul final, nimeni nu a cumpărat caietul de sarcini. În aceste condiţii, spitalul va fi achiziţionat de dezvoltatorul israelian Stero Holding SRL, care a oferit un preţ de 8,2 milioane de lei (aproximativ 1,8 milioane de euro) pentru achiziţia clădirii situate în Centrul Vechi al Braşovului.
Conform raportului evaluatorului, clădirea şi terenul au o valoare actuală de aproximativ 1,8 milioane de euro, de la 4,3 milioane de euro, cât era preţul de vânzare în urmă cu cinci ani. Evaluatorul a subliniat faptul că imobilul se află într-o stare avansată de degradare, iar gradul de uzură al instalaţiilor ajunge şi la 90%.
Preşedintele CJ Aristotel Căncescu a precizat în dese rânduri că banii obţinuţi din vânzarea acestui imobil vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean. „Deocamdată, suma de două milioane de euro pe care o vom lua când vom vinde spitalul Dermato se va duce în totalitate în modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Banii nu ajung, dar oricum mai facem un pas. Totodată, este vizată pentru vânzare şi clădirea de la Oncologie, dar, momentan, acolo, sunt nişte probleme juridice. Am întocmit împreună cu cei doi vicepreşedinţi un program pentru sprijinirea sistemului sanitar din judeţ”, a precizat preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu.
Spitalul a mai fost scos la vânzare în 2007, licitaţia fiind adjudecată de grupul de firme Genius cu suma de 13,640 milioane de lei (aproximativ 4,133 de milioane de euro la acea oră), care fusese şi preţul de evaluare de la acea vreme. Suma nu a mai fost achitată, deoarece imobilul era în plin proces de retrocedare, dar adjudecătorul, omul de afaceri Marius Crivţonencu, fost secretar de stat la Ministerul Turismului, anunţase că dorea să transforme imobilul în hotel.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: Un investitor imobiliar din Israel va prelua Spitalul de Dermato-Venerice - News BrasovNews Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*