Imobiliare, Stiri Brasov

Seasons Residence a intrat în faliment

Dezvoltatorul Gespi Investments anunţa o investiţie 45 de milioane de euro şi vindea 70% din apartamente într-un an. Acum valoarea de piaţă a construcţiilor este de doar 9,3 milioane de euro

Dezvoltatorul proiectului imobiliar Seasons Residence, Gespi Investments SRL, o companie cu investitori israelieni, a fost declarat în faliment încă de acum doi ani. Până acum, însă, vestea nu a devenit publică pentru că o serie de creditori au tot făcut contestaţii cu privire la decizia de faliment. Dezvoltatorul anunţa la lansare, în 2007, că va investi 45 de milioane de euro în acest proiect, situat pe drumul spre Poiana Braşov. Falimentul a fost solicitat de finanţatorul proiectului, Piraeus Bank. Acum, însă, creditorii urmează să se întâlnească pentru a decide preţul de pornire al licitaţiei. Potrivit evaluatorilor, preţul de piaţă al construcţiilor realizate în acest ansamblu rezidenţial se ridică la 9,3 milioane de euro.
Proiectul a beneficiat de o publicitate remarcabilă, motiv pentru care la doar un an de la anunţare se bucura deja de rezervarea a 70% din apartamentele care urmau să se construiască în prima fază, care trebuia finalizată în aprilie 2010, potrivit anunţurilor companiei. Totuşi, au fost semnate doar 19 antecontracte de vânzare-cumpărare în valoare de 10,5 milioane de lei. Piraeus Bank are de recuperat de pe urma acestui proiect aproape 40 de milioane de lei.
Prima fază a proiectului trebuia să cuprindă 180 de apartamente în opt clădiri cu şase – zece etaje. Cele mai acontate apartamente au fost cele cu trei camere datorită terasei largi, de 51 de metri pătraţi, cu vedere către centrul vechi al Braşovului. Asta deşi preţurile erau puţin mai mult decât piperate. Un studio putea fi achiziţionat cu aproximativ 100.000 euro plus TVA, în timp ce un apartament cu două camere avea ca preţ de pornire 134.800 euro plus TVA. Pentru apartamentele cu trei camere preţurile variau între 192.500 şi 255.300 euro plus TVA, iar un apartament cu patru camere putea fi achiziţionat cu 280.000 euro plus TVA.
Ansamblul a fost proiectat în aşa fel încât să aibă doar două apartamente pe etaj, cu suprafeţe cuprinse între 53 şi 181 metri pătraţi construiţi şi includeau piscină, sală de fitness, parcarea subterană şi loc de joacă pentru copii.
CASETĂ
Dotări anunţate de dezvoltator

– intrarea în clădiri placată cu granit;
– tâmplăria exterioară din aluminiu cu ferestre duble;
– uşi intrare anti-efracţie cu cadru metalic şi încuietoare specială;
– uşi interioare de lemn;
– gresie şi faianţă pentru baie şi bucătărie importate din Italia şi Spania;
– parchet în dormitoare şi camere de zi – 3 standarde de calitate;
– instalaţie de aer condiţionat pregătită pentru fiecare apartament;
– sistem de încălzire central pe clădire pe bază de gaz, cu contor individual;
– ascensor de 6 persoane în fiecare clădire.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Încă un faliment imobiliar în Braşov - News BrasovNews Brasov

  2. Pingback: Un nou faliment imobiliar la Brașov | Din Ziare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*