Stiri Brasov

Ţucunel cere prelungirea termenului de 90 de zile pentru plata TVA

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Nicolae Ţucunel, solicită Guvernului să extindă termenul de 90 de zile din ordonanţa care prevede introducerea plăţii TVA-ului la achitarea facturii la un an de zile. „În acest moment, aşa cum arată actul normativ, nu se poate vorbi de plata TVA-ului la achitarea facturii, ci de plata TVA-ului la 90 de zile, deoarece dacă o firmă nu îţi plăteşte în termen, tu oricum trebuie să plăteşti TVA-ul în cea de-a 90-a zi de la emiterea facturii”, a explicat sursa citată.

Ţucunel susţine că firmele care au afaceri anuale de până la 100.000 de euro oricum beneficiază prin Codul fiscal de posibilitatea de achitare a TVA-ului la 90 de zile, iar acestea reprezintă grosul firmelor vizate de modificarea legislativă. „Practic, la Braşov, la nivelul anului 2010, s-au înregistrat 14.774 de firme care au avut afaceri de până în 500.000 de euro şi 1.336 de companii cu afaceri peste acest nivel. Din cele 14.774 de companii care ar fi vizate de actul normativ, 60% beneficiază deja de această posibilitate, deoarece au afaceri de până în 100.000 de euro anual”, a explicat sursa citată. „Ar trebui să fie prelungit acest termen până la un an de zile pentru că dacă ai clienţi buni, oricum în 90 de zile îţi plătesc facturile, în timp ce clienţii mai cu probleme, dacă au trecut de 90 de zile probabil că vor ajunge la un an de zile, iar după un an, procedurile din Codul Fiscal permit ca acest TVA să fie păstrat şi neplătit până când se rezolvă problema celor care nu reuşesc să plătească TVA-ul”, a mai explicat preşedintele CCI Braşov.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*