Stiri Brasov

Danezii de la Eurowind Energy fac un parc fotovoltaic la Braşov

Compania Eurowind Energy A/S intenţionează ca în următorii doi ani să investească între 5 şi 15 milioane euro în instalaţii fotovoltaice. „Două dintre acestea vor fi finalizate pană la sfârşitul anului 2012, în Braşov şi în Craiova. Apetitul pentru anul viitor este să instalăm o capacitate de 10 – 30 MW. Aşteptăm avizele pentru cele două proiecte. Estimăm că investiţiile noastre în România vor fi cuprinse între 5 şi 15 milioane euro, în următorii doi ani”, a afirmat Jens Rasmussen.
Declaraţia a fost făcută cu ocazia inaugurării, ieri, a unei instalaţii de 1,5 MW în Pufeşti, judeţul Vrancea. Aceasta va produce energie suficientă pentru a alimenta aproximativ 1.000 de familii, economisind 1.029 tone de emisii de dioxid de carbon/an.
Instalaţia a fost finalizată la începutul lunii iulie şi a fost conectată la reţeaua naţională la începutul lui august 2012. Proiectul a fost dezvoltat pentru Eurowind Energy A/S de către filiala sa, Alpha Wind Renewables Romania SRL, cu sprijinul tehnic al Martifer Solar. Martifer Solar este parte a grupului Martifer, un grup multinaţional industrial, cu peste 3.000 de angajaţi, axat pe construcţii metalice şi energie solară. În 2011, veniturile din activităţile de bază ale grupului au atins 550 milioane euro. Până în prezent, Martifer Solar a participat la instalarea a peste 200 MW de energie solară fotovoltaică la nivel mondial.
Compania Eurowind Energy A/S este o firmă daneză înfiinţată în 2006 de câţiva specialişti în turbine eoliene. Doi dintre fondatorii companiei, Jens şi Søren Rasmussen, au crescut în industria turbinelor eoliene, tatăl lor fiind unul dintre primii producători de turbine eoliene din Danemarca.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*