Imobiliare, Stiri Brasov

ANL nu a recepţionat nicio locuinţă la Braşov în 2012

Până acum, agenţia a investit, la Braşov, 41,95 milioane de lei pentru construirea de locuinţe pentru tineri

 

Agenţia Naţională pentru Locuinţe nu a recepţionat în acest an nicio locuinţă la Braşov, se arată într-un răspuns primit de la Biroul de Presă al instituţiei. În perioada 2001 – 2011, ANL a construit la Braşov, prin „Programul Locuinţe pentru tineri ” un număr de 352 de locuinţe în judeţul Braşov – câte 120 în Săcele şi Făgăraş şi 112 în Predeal. De asemenea, în prezent se află în construcţie, prin acelaşi program, 142 de locuinţe. Dintre acestea, 80 sunt în Făgăraş, 38 în Săcele şi 24 în Făgăraş.
Prin Programul Credit ipotecar au fost recepţionate 155 de locuinţe, în localităţile Braşov (80) şi Săcele (75).
Potrivit reprezentanţilor agenţiei, în perioada 2001 – 2012 s-au alocat de la bugetul de stat 41,95 milioane de lei pentru construirea de locuinţe pentru tineri în Judeţul Braşov.
ANL anunţase la începutul acestei săptămâni că a recepţionat la nivel naţional 953 de locuinţe în acest an, dintre care 192 de unităţi au fost finalizate în luna august, a anunţat, luni, instituţia. Apartamentele recepţionate în august au fost finalizate în cadrul programului Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în localităţile Şomcuţa Mare, judeţul Maramureş (16 unităţi locative), Slatina, judeţul Olt (108), Câmpina, judeţul Prahova (20) şi Vaslui, judeţul Vaslui (48).
Programul se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au 3 sau 4 etaje şi sunt împărţite în garsoniere şi apartamente cu 2 sau 3 camere. Blocurile construite de ANL în cadrul acestui programul sunt în garanţie pe o perioadă de 2 ani şi problemele semnalate de locatari în această perioadă trebuie rezolvate de firmele de construcţii cu care sunt încheiate contractele.
După finalizare, ANL predă locuinţele primăriilor, urmând ca acestea să le repartizeze tinerilor. Locuinţele se acordă tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*