Stiri Brasov, Turism

Braşov, o Mecca turistică pentru El Pais

Spaniolii de la El Pais au făcut un reportaj în ţara noastră, prezentând toate atracţiile României la superlativ. Braşovul a beneficiat de un capitol separat, fiind prezentat ca o adevărată Mecca a turismului din Estul Europei.

“Acum ne îndreptăm spre sud. Obiectivul este Braşov, considerat o Meca turistică a României. Vizita este ineluctabilă (…), nu trebuie să te limitezi doar la a admira Piaţa Sfatului şi faţadele baroce. Mult mai interesant, poate, ar fi să inspectezi cu atenţie împrejurimile. Câteva fortăreţe impresionat merită mai mult decât o simplă aruncare de privire: Râşnov pe un deal (cu o “etichetă” hollywoodiană) şi Bran, centrul unei mici zone cu magazine pentru turişti, pe lângă faptul că se pretinde că este castelul lui Dracula. O atribuire complet falsă- fortăreaţa este posterioară domniei lui Vlad Tepeş.”

“La câţiva kilometri de aici (Braşov, n.r.) este Sinaia, nu trebuie să sari peste vizitarea Palatului Peleş, reşedinţa regelui Carol I. A fost primul castel din categoria sa cu lumină electrică, cu încălzire centrală şi lift (care a fost finalizat în 1914), iar astăzi este proprietatea familiei regale române. Decoraţiunile sale bogate au fost şi mândria regimului comunist, care a remodelat (palatalul, n.r.) şi l-a folosit pentru a primi invitaţi din străinătate (Nixon, Gaddafi y Yasser Arafat s-au numărat printre musafiri).”

De observat şi că spaniolii se arată a fi mai inteligenţi decât americanii şi notează că Vlad Ţepeş nu a avut nicio legătură cu Dracula.

“Următoarea destinaţie pe traseu este Sighişoara. Începe legenda lui Dracula. Aici s-a născut Vlad Ţepeş, în 1431, prin urmare trebuie să prinzi cu răbdare multiplele referinţe care tranformă (oraşul, n.r.) într-un abuziv simbol turistic. În realitate, trebuie spus că domnitorul Tepeş, nu avea prea mare legătură cu mitul literar creat de Bram Stoker. Se pare ca atunci când era mic, Vlad Tepeş a fost luat prizonier de turci şi violat în mod repetat. Din acea experienţă s-a născut şi ura lui feroce faţă de otomani (…).”

Ma rog, trebuiau să dea şi ei cu mucii în fasole, spunând că Vlad Ţepeş a fost violat de turci. O denaturare a adevărului, avâns în vedere că există doar mărturii care spun că fratele lui Vlad Ţepeş ar fi fost amantul lui Mahomed, cuceritorul Constantinopolului…

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Ma tem ca este cam tarziu sa spele mintea spaniolilor care acum stiu ca fundul lui Tepes este de vina ca asta i-a casapit pe unde i-a prins… :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*