Stiri Brasov

Silver Mountain va avea un nou antreprenor general

*După ce Concefa s-a salvat de la faliment retrăgându-se din proiect, INR Management a semnat un contract de antreprenor general cu Comnord Bucureşti

 

Compania bucureşteană de construcţii Comnord Bucureşti, controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu, a încheiat în luna martie a acestui an un contract de antrepriză generală în valoare de 3,6 milioane de euro în cadrul proiectului imobiliar din Poiana Braşov, Silver Mountain al lui Dan Fisher.
Comnord îi ia locul, astfel, companiei Concefa, a omului de afaceri sibian Horaţiu Cercel, care deţinea anterior un contract de antrepriză generală a proiectului amintit. Potrivit lui Cercel, contracttul respectiv I-a adus pierderi de zeci de milioane de lei, situaţia care a adus grupul Concefa în insolvenţă.
Pierderile au fost cauzate de penalităţi de întârziere, costuri peste estimări legate de refacerea lucrărilor în urma reclamaţiilor privind calitatea lor, respectiv costuri de reziliere a contractului cu INR Management Real Estate, dezvoltatorul proiectului.
Concefa a semnat în 2009 cu antreprenorul general al proiectului INR Management Real Estate un contract de antrepriză generală în valoare de 50 milioane de euro.
Compania INR Management Real Estate, în care se pare că ar fi implicaţi prinţul Alber de Monaco, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, a demarat în 2008 construcţia unui proiect imobiliar în care anunţa că va investi peste 400 de milioane de euro în Poiana Braşov. Compania anunţa că va construi o mini-staţiune turistică, aceasta urmând să cuprindă apartamente şi vile, un hotel cu 184 de camere care va fi afiliat lanţului Raddison SAS, două săli de cinematograf, un heliport, dar şi un club de tenis. De asemenea, proiectul imobiliar, care va fi o staţiune denumită Silver Mountain, va cuprinde şi un teren de golf cu 18 găuri amenajat de pe un teren de 440.000 de metri pătraţi. Cele 15 vile şi 600 de apartamente ale complexului se vor construi pe o suprafaţă de 88 de hectare.
Dezvoltatorul şi-a propus să creeze un complex de tip resort, nu să facă achiziţia în scopuri investiţionale. Astfel, proprietarii unei locuinţe din acest proiect vor putea închiria apartamentul sau vila respectivă, printr-un circuit de cazare pe termen scurt operat de hotel. În 2008, investitorii proiectului Silver Mountain din Poiana Braşov au luat decizia de a amâna construirea Hotelului Radisson până în 2011, motivul fiind lipsa finanţării. Numai în acest hotel, investiţiile s-ar ridica la 50 de milioane de euro, întregul proiect rezidenţial fiind estimat la 350 de milioane de euro.
Practic, hotelul trebuia să deschidă construcţia proiectului rezidenţial, alături de alte cinci blocuri de locuinţe. Hotelul a cărui construcţie a fost amânată urma să fie deschis sub brandul Radisson, să aibă 186 de camere, un centru Spa operat de E’Spa din Anglia, două restaurante şi două baruri, 15 săli de conferinţe cu o capacitate de 500 de locuri, dar şi o zonă de spaţiu comercial. În noile condiţii financiare, reprezentanţii dezvoltatorului se gândesc să aducă modificări proiectului iniţial, putând mări numărul de camere.
În 2008 cea mai ieftină locuinţă din proiect – un studio de 60 de metri pătraţi construiţi – costa 163.000 de euro plus TVA. Deşi se spera că „centrul turistic” va fi operabil din 2011, apariţia crizei financiare a dat planurile dezvoltatorului peste cap. Ultimele informaţii dădeau ca dată de finalizare a acestei staţiuni perioada 2015 – 2016.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*