Stiri Brasov

Consolidarea unuia dintre punctele critice de pe DN 10, care leagă Brașovul de Buzău, va fi finalizată până de Crăciun

Foto: Adevărul

Lucrările de refacere a Drumului Naţional 10 Braşov – Buzău, în zona Măgura, sunt în grafic, dau asigurări reprezentanţii Prefecturii din Buzău. Constructorul care realizează lucrările de reparaţie a tronsonului de drum afectat de alunecările de teren susţine că, până în perioada sărbătorilor de iarnă, traficul rutier se va putea desfăşura normal.

În cadrul unei întâlniri convocate săptămâna aceasta de prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, responsabilul de lucrare şi dirigintele de şantier au adus la cunoştinţă faptul că, până în acest moment, au fost deja turnate 17 dintre cele 21 de coloane de beton care vor ajuta la stabilizarea terenului, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să se încheie această etapă a proiectului.
„În intervalul necesar pentru ca betonul să atingă parametrii optimi de rezistenţă, firma de construcţii va realiza şanţuri şi rigole pentru captarea apei pluviale şi dirijarea acesteia printr-un canal care subtraversează drumul în acel punct, ultima etapă constând în realizarea unei grinzi transversale care va uni cele 21 de coloane, realizarea unor parapeţi de protecţie şi turnarea asfaltului”, a transmis Instituţia Prefectului, într-o postare pe Facebook.
Totodată, de săptămâna viitoare, utilajul pentru forat va fi mutat la km 26+430 unde, de asemenea, există o alunecare de teren activă şi unde va avea loc o operaţiune similară de consolidare a versantului şi refacere a carosabilului. Cu avizul IPJ Buzău – Serviciul Rutier, circulaţia în zonă este dirijată alternativ pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor, până la încheierea lucrărilor.
Pe această șosea sunt însă, în total, 25 de puncte critice, care ar trebui reabilitate, din această cauză fiind instituită și o restricție la 3,5 tone, în zona Siriu, care însă de foarte multe ori este încălcată.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*