Stiri Brasov, Turism

Brașovul, a doua țintă a turiștilor străini în primele nouă luni. 180.000 de turiști s-au cazat în hotelurile și pensiunile brașovene

Bucureştiul a atras 917.000 de vizitatori străini în unităţile de cazare în primele nouă luni, adică 40% din numărul total de străini din ţară, arată calculele realizate pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Numărul străinilor  care s-au cazat în Bucureşti a crescut cu puţin peste 1% în primele nouă luni din acest an faţă de perioada similară a anului trecut, arată aceeaşi sursă. În total, în unităţile de cazare din Bucureşti s-au cazat în ianuarie-septembrie 1,55 milioane de vizitatori, din care 636.000 de români şi puţin peste 917.000 de străini, semn că afacerile hotelierilor sunt generate în continuare de clienţi din afara ţării, care vin în special pentru afaceri.

Cu 180.000 de turiști străini atrași, Brașovul rămâne pe locul doi din acest punct de vedere. Capitala are cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, capacitatea de cazare fiind de 11.000 de camere în hoteluri, dintre care jumătate sunt clasificate la patru stele. Tot în Bucureşti sunt şi cele mai multe hoteluri de cinci stele, 11 unităţi, cu aproape 1.930 de camere şi circa 3.800 de locuri de cazare (paturi). Bucureştiul se află în top şi după numărul de hoteluri afiliate la branduri internaţionale. Următoarele destinaţii ce intră în topul celor mai atractive pentru vizitatorii străini sunt Braşov, Cluj-Napoca şi Sibiu, fiecare cu peste o sută de mii de străini cazaţi în unităţile turistice în primele nouă luni din acest an. De altfel, în aceste judeţe s-au format noi poli de business, dar şi de turism, având în vedere şi infrastructura de cazare mai dezvoltată faţă de restul oraşelor din ţară. Braşovul a ajuns la 180.000 de străini în primele nouă luni, plus 7,8%, în timp ce Cluj-Napoca, ce atrage turişti datorită concertelor şi evenimentelor, a ajuns la 114.000 străini, 6,7%, arată datele de la Statistică.

„Bucureştiul rămâne principala poartă de intrare a străinilor în ţară datorită aeroportului (Henri Coandă-n.red.). Dacă ar exista conexiuni mai bune cu oraşele din ţară atunci am vedea mai mulţi străini şi în celelalte destinaţii, s-ar putea distribui mai bine străinii către oraşele secundare. Mai mult, Bucureştiul, la rândul lui, ar putea atrage mai mulţi străini atât ca destinaţie de city break, cât şi ca pol de business“, a spus Sorin Ionescu, consultant în turism la Fivestar Hospitality.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*