Social, Stiri Brasov

Mâine începe vânătoarea de mistreți în Șchei și Noua. În total, vor fi împușcate 92 de exemplare

După ce au sacrificat preventiv sute de mii de porci din gospodării în întreaga ţară, autorităţile încearcă acum oprirea răspândirii virusului pestei porcine. Asociaţiilor de vânătoare din întreaga ţară li s-a cerut să intensifice procesul de împuşcare a mistreţilor, iar cotele de recoltare au fost suplimentate cu 50%. 

Astfel, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, în calitate de gestionar al fondului cinegetic de pe raza municipiului Brașov, va demara mâine o acțiune de recoltare a mistreților. Aceasta va avea loc în pădurile limitrofe cartierelor Șchei și Noua, iar în total ar urma să fie vânați 92 de mistreți. Acțiunea se desfășoară în conformitate cu măsurile dispuse de către autorități pentru combaterea pestei porcine africane. Reprezentanții Regiei Pădurilor au precizat că recoltarea acestui număr de exemplare a fost dispusă de către Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor și Garda Forestieră Brașov.

În conformitate cu procedurile stabilite de către autoritățile în domeniu, porcii mistreţi împuşcaţi sunt duşi apoi în containerele frigorifice pe care fiecare asociaţie de vânătoare trebuie să le deţină. Carnea este trimisă la Direcţia Sanitar-Veterinară pentru control, iar probele de laborator relevă sau nu prezenţa virusului peste porcine.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*