Economic, Stiri Brasov

Gigantul Schaeffler, depășit de nemții de la Continental în topul business-urilor desfășurate la Brașov. Industria auto, creștere a afacerilor de aproape 20% la Brașov

În primele opt luni ale acestui an, cifra de afaceri a companiilor din sectorul industrial a urcat față de perioada similară a anului trecut cu 12,2%.

Creșteri importante ale afacerilor au înregistrat companiile din domenii ca fabricarea instrumentelor muzicale (+39,2%), repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor (+25,1%), fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie (+21,8%), fabricarea mijloacelor de transport cu excepţia autovehiculelor (+18,3%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (+18,2%), fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (+17,9%), tabacirea si finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei; prepararea si vopsirea blanurilor (+14,8%), fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice (+14,7%), fabricarea produselor textile (+9,7%), în timp ce scăderi ale business-urilor au înregistrat firmele din domenii ca fabricarea produselor farmaceutice de bază  şi a preparatelor farmaceutice (43,7%), fabricarea de mobilă (12,4%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice ( 10,5%), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite (1,7%), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte ( 1,7%), fabricarea articolelor de imbracaminte (0,2%), arată un raport al Direcției Județene de Statistică Brașov.

Interesant este că anul acesta Schaeffler România a fost depășită la cifra de afaceri de către o altă companie germnană – Continental Powertrain, o fabrică relativ recentă față de producătorul de rulmenți. De altfel, cele două fac parte din același grup.

Potrivit DJS Brașov, cele mai importante companii industriale din județ în primele opt luni au fost Autoliv, Continental Powertrain, Schaeffler, Preh, Kronospan, Hutchinson, Quin, Fabrica de Lapte, NBHX Rolem, Stabilus, Total, Eldon, SIT, Premium Aerotec, Benchmark Electronics, Ecopaper, DTR Draexlmaier Sisteme Tehnice, Miele Tehnica, Purolite, IAR, PSI Control Mecathronix, Star East Pet, Varmeuse Holding, Airbus Helicopters, Sergiana Prodimpex, Harsha Engineers și Losan România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*