Economic, Stiri Brasov

Băcănia Terra din Brașov  va primi un grant de 50.000 de euro de la Raiffeisen

Un antreprenor brașovean a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului Factory al Raiffeisen Bank. În total, 27 de business-uri au fost selectate pentru creditare, plafonul total fiind de 3,5 milioane de lei.

Programul a luat nastere din dorinta de a incuraja si sprijini initiativele de afaceri ale antreprenorilor la inceput de drum, pentru care optiunile de finantare sunt reduse, avand in vedere gradul de risc specific unei afaceri in primii trei ani de viata. Asadar, prin parteneriatul cu Fondul European pentru Investitii si garantiile oferite de programul COSME, Raiffeisen Bank a lansat un program de creditare online a proiectelor start-up, avand ca scop imbunatatirea pozitiei IMM-urilor nou infiintate in piata si cresterea competitivitatii in randul acestora.

Programul s-a desfasurat pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, in perioada martie-iulie 2018, iar creditele solicitate de participanti au fost pentru investitii sau pentru activitatea curenta, in valoare maxima de 50.000 de euro fiecare. Toti cei care s-au inscris cu un proiect in program au primit gratuit un pachet de cont curent, oferit de banca pe perioada unui an, pentru sustinerea afacerilor.

„Pe langa finantare, ne-am dorit sa putem oferi antreprenorilor castigatori si know-how-ul necesar pentru a-si lansa ori dezvolta afacerile in cele mai bune conditii, astfel ca am creat un program dedicat de cinci ateliere interactive, cu specialisti in domeniu, pe tematici esentiale pentru reusita unui start-up”, a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte Retail Banking la Raiffeisen Bank.

A doua editie a programului Factory by Raiffeisen Bank va incepe in primul trimestru din 2019, detaliile urmand a fi publicate din timp pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, creata special pentru a sprijini o comunitate de antreprenori la inceput de drum, atat prin programul de finantare cat si printr-o serie de resurse utile: stiri de interes, tutoriale cu antreprenori de succes, sfaturi pentru infiintarea unei firme sau dictionar de termeni din domeniul antreprenoriatului.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*