Stiri Brasov

CJ Brașov va cere aproape 22 de milioane de lei Uniunii Europene pentru a moderniza drumul dintre Hălchiu și Vlădeni

Proiectul de modernizare a drumului județean care face legătura între Hălchiu și Vlădeni, și ar fi de altfel o alternativă mai scurtă de legătură între DN 1 spre Sibiu și DN 13 dinspre Mureș, este unul cu vechime, care nu a reușit încă să fie pus în operă, contractul cu constructorul, firma Viarom Construct, fiind semnat abia la sfârșitul lui iulie. Anul trecut, autoritățile județene obținuseră o finanțare de 5,6 milioane lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), însă ținând cont de valoarea proiectului, de 21.984.000 lei, cu tot cu TVA, executivul Consiliului Județean Brașov a decis să acceseze o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, având în vedere că a fost lansată o linie de finanţare pentru proiectele nefinalizate ce vizează dezvoltarea infrastructurii de transport.

„Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare prin POR este 17 septembrie. Noi încercăm să folosim cât mai eficient resursele financiare pe care le avem, iar accesarea fondurilor europene este una dintre modalităţile prin care pin care reuşim acest lucru. Totuşi, chiar şi în condiţiile în care obţinem finanţări nerambursabile este destul de greu să asigurăm cofinanţările, pentru că din bugetul judeţului Braşov trebuie să asigurăm şi cheltuielile de funcţionare pentru unele instituţii, cum este şi cazul DGASPC, Pentru această instituţie, fondurile ar trebui să vină de la bugetul de stat, dar cum acest lucru nu se întâmplă, suntem puşi în situaţia de a aloca, în medie, câte 4,5 milioane de lei de la bugetul judeţean, bani ce sunt luaţi de la investiţii”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

În total, ar urma să fie modernizați 11,67 km de drum, iar dacă autoritățile județene vor obține finanțarea europeană vor plăti o cofinanțare de 2%, respectiv de 438.973 lei. O perioadă de timp, proiectul de reabilitare a acestei șosele a fost blocat de faptul că Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov a respins solicitarea privind obţinerea acordului de mediu pentru lucrări.

Bucureștenii de la Viarom, un nou contract de aproape 18 milioane de lei pentru modernizarea unei șosele din Brașov

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*