Social, Stiri Brasov

Lucrări de peste 3,5 milioane de lei pentru reparațiile din școlile brașovene

Primăria Brașov a alocat 3,59 de milioane de lei pentru reparații de vară în școlile generale din subordine. Banii au fost deja virați către unitățile de învățământ, iar lucrările vor fi demarate, ținând cont că perioada examenelor s-a terminat. 

Banii vor fi folosiți pentru zugrăveli interioare în săli de clasă, holuri şi grupuri sanitare, reparaţii lambriuri şi parchet, reparaţii instalaţii electrice şi sanitare, reparaţii acoperiş, reparaţii exterioare la faţade şi împrejmuiri, amenajare rampe şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi. Mai mult, în toate unitățile de învățământ vor fi extinse sistemele de siguranță , în special camere de supraveghere, care vor fi conectate astfel încât partea de stocare de date să revină Poliției Locale, structură abilitată prin lege în acest sens.

„Am stabilit termene și responsabilități pentru fiecare activitate în parte, astfel încât la începerea anului școlar lucrurile să fie în regulă. Există și situații unde avem investiții de anvergură – cum ar fi Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil (creștere eficiență energetică, finanțat din fonduri elvețiene nerambursabile), unde termenul de finalizare este luna decembrie, sau Colegiul Național Unirea (cu reparații capitale ale corpului A de clădire), dar sunt situații punctuale, cu termene stabilite în contract care depășesc începerea anului școlar, și unde împreună cu conducerea școlilor vom identifica soluții ca procesul de învățământ să nu fie afectat“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

În subordinea Primăriei se află 63 de unități de învățământ cu personalitate juridică (centre bugetare), totalizând 85 de unități școlare. În bugetul municipiului mai este prevăzută suma de 37 milioane lei pentru lucrări de investiții la unitățile de învățământ, din care 3,5 milioane lei pentru proiectare și restul pentru execuție, și suma de 2,05 milioane lei pentru lucrări de urgență.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*