Social, Stiri Brasov

Brașovul ocupă locul cinci în topul județelor cu cei mai mulți profesori necalificați

Un studiu publicat recent de Asociaţia Human Catalyst, „Diagnoza echităţii în sistemul de educaţie 2016-2018“, situează Brașovul pe locul cinci în topul județelor unde sunt angajați cei mai mulți profesori necalificați. 

Cele mai mari procente ale cadrelor didactice fără pregătire au fost înregistrate în judeţele Giurgiu (6,7% din totalul cadrelor didactice), Călăraşi (6,3%), Tulcea (5,7%), Ilfov (5,7%), Braşov (5,5%), şi Vaslui (4,6%). În schimb, cele mai reduse rate se găsesc în judeţele Argeş (0,3%), Gorj şi Dolj (câte 0,8%), arată studiul.

România este singura ţară din Uniunea Europeană unde predau profesori nepregătiţi: mai exact, 4.500 de cadre didactice necalificate se află la catedră, fiind absorbite de sistem, din lipsă de alternative.

Citeste știrea completă AICI

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pentru ca Inspectoratul Scolar trimite tot felul de persoane de pe strada la catedra in loc sa se preocupe de atragerea tinerilor si mentinerea celor cu experienta. Numai cine nu vrea nu devine “profesor”…rusine

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*