Social, Stiri Brasov

Prima şedinţă a grupului de lucru pentru Spitalul Regional Braşov

După ce la  sfârşitul săptămânii trecute primarul George Scripcaru a emis dispoziţia de numire a membrilor în grupul de lucru constituit la nivelul Municipalităţii pentru construirea Spitalului Regional Braşov, zilele acestea a avut o discuţie cu secretarul de stat Cristian Grasu, cel care coordonează Grupul de lucru din partea Ministerului Sănătăţii, pentru a stabili un program comun al celor două echipe constituite la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul Municipalităţii. Prima şedinţă de lucru a echipei mixte va avea loc până la sfârşitul acestei luni, data urmând a fi hotărâtă, de comun acord, şi cu reprezentanţii BERD, instituţie care şi-a exprimat interesul de a sprijini acest proiect.

,,Acum, după ce am stabilit care sunt persoanele care vor trebui să lucreze pentru pregătirea proiectului spitalului, sper să se intre într-o linie dreaptă cu elaborarea documentaţiei necesare avizării acestui proiect. În zilele următoare, cele două grupuri de lucru, de la nivelul ministerului şi cel din partea Municipalităţii, vor avea prima întâlnire, în care va trebui să se stabilească şi responsabilităţile fiecarui membru al echipei. Cel târziu la sfârşitul săptămânii viitoare vom avea o nouă discuţie cu reprezentanţii BERD pentru a decide modul de implicare a băncii în susţinerea acestui proiect şi a putea prezenta o propunere concretă Consiliului Local. Deja BERD ne-a informat că este în discuţii avansate cu un consultant specializat în domeniul construcţiilor de spitale, pe care îl va angaja  pentru a sprijini această echipă în vederea elaborării documentaţiilor necesare”, a declarat primarul George Scripcaru.

Conform Dispoziţiei de Primar nr. 1921/2018, membrii Grupului de lucru constituit pentru realizarea obiectivului de investiţie Construire Spital Clinic Regional de Urgenţă Braşov sunt: viceprimarul Laszlo Barabas; Arhitectul-şef al Municipiului, Marilena Manolache; directorul executiv al Direcţiei Juridice şi de Administraţie Publică Locală, Anda Zamora; directorul adjunct al Direcţiei Tehnice, care gestionează departamentul de investiţii, Mihaela Gal; şeful Serviciului Cadastru, Goeorgeta Souca; decanul Facultăţii de Medicină, prof. univ. dr. Marius Moga; directorul executiv al Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, Adelina Mihaela Vasioiu; un reprezentant al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dr. Dora Ana Godra.

,,În urma discuţiilor pe care le-am avut cu prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean şi cu domnul rector Abrudan, am ales acele persoane care au expertiza necesară în realizarea unui astfel de proiect: reprezentanţi ai primăriei din domeniul tehnic, de urbanism şi juridic, coordonaţi de viceprimar, decanul Facultăţii de Medicină, directorul Direcţiei de Sănătate din Consiliu Judeţean şi un reprezentant al Consiliului Judeţean. În ultimele săptămâni am avut o serie de discuţii şi cu reprezentanţii Asociaţiei Noul Spital al Braşovului şi am stabilit modul de colaborare cu această organizaţie, care va acorda suport de specialitate echipei noastre. Pornind de la premisele pregătirii acestui proiect – persoanele implicate, suportul tuturor autorităţi publice, al organizaţiilor private şi al comunităţii – cred că acest proiect se înscrie pe un drum bun”, a declarat primarul George Scripcaru, cu privire la constituirea grupului de lucru.

Membrii Comitetului Director al Asociației Noul Spital al Brașovului au salutat nominalizarea de către George Scripcaru a membrilor grupului de lucru al Municipalității Brașov desemnați să ia parte la derularea proiectului Noului Spital Clinic Regional de Urgență. „În acest context, Comitetul Director al ANSB face cunoscut oficial că i-a mandatat ca reprezentanți ai asociației pe dr. Gabriel Moraru, membru al Comitetului Director și Președinte al Colegiului Medicilor Brașov și pe dr. Dan Grigorescu, Președinte executiv al ANSB.
Cei doi sunt mandatați să participe la toate întâlnirile de lucru organizate în acest scop de către Primăria Brașov, în cadrul cărora vor asigura transmiterea elementelor strategice și ale conceptului Noului Spital, în scopul de a fi înțelese și cunoscute de toți participanții la acest efort comun“, au transmis reprezentanții Asociației Noului Spital.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*