Economic, Stiri Brasov

Premium Aerotec a avut anul trecut vânzări de peste 300 de milioane de lei din fabrica de la Ghimbav

Compania germană Premium Aerotec a încheiat anul 2017 cu afaceri de 300,251 milioane de lei (64,5 milioane de euro), în creștere cu aproape 10% față de anul anterior, în timp ce profitul a urcat de la 78,41 la 88, 42 milioane de lei, în condițiile în care numărul mediu de angajați a urcat, de asemenea, de la 755 la 804 persoane, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Compania va crea anul acesta 100 de noi locuri de muncă, după ce la finele anului trecut a depășit cifra de 850 de angajați. „ Printre cele știute deja cum ar fi operator CNC și operator asamblare, în 2018 vor exista poziții noi, de exemplu inginer pregătirea fabricației, inspectori calitate, disponenți, planificatori, administrator SAP și programatori CNC. Pentru funcțiile de pregătirea fabricației și birou clienți, pregătirea se va face în cadrul grupului, în fabricile din Germania pe durata a câtorva luni în prima jumătate a anului”, ne-a declarant Andra Maxin, responsabil PR&Comunicare Premium Aerotec.

După ce anul trecut investițiile s-au ridicat la patru milioane de euro, pentru acest an valoarea acestora a fost dublată la 8 milioane de euro. „Investițiile din acest an vor fi axate pe susținerea transferului de noi pachete de lucru la Brașov, dar și pe creșterea numărului de avioane produse pe lună”.

Premium Aerotec este cel mai important producător european de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, producând în principal pentru Airbus. Compania germană a fost înfiinţată în anul 2009 ca filială deţinută în întregime de grupul Airbus. Investiţiile Premium Aerotec în fabrica din Braşov, cu o suprafaţă construită de 60.000 metri pătraţi, se ridică la circa 40 milioane euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*