Economic, Stiri Brasov

Brașovenii au plătit taxe și impozite de aproape 150 de milioane de lei, în prima jumătate a anului. Încasările sunt pe plus cu peste 12 milioane de lei, față de 2017

Până la sfârșitul lunii iunie, brașovenii plătiseră taxe și impozite în cuantum de 149,76 milioane de lei, cu 12,26 milioane de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut. Cele mai mari sume au fost plătite de către firme pentru impozitul pe clădiri, 61,51 milioane de lei, față de 55,76 milioane de lei în prima jumătate a anului trecut. Și persoanele fizice au plătit impozite pe casă în cuantum de 15,64 milioane de lei, sumă apropiată de cea achitată anul trecut care a fost de 15,52 milioane de lei. De asemenea, sume consistente la bugetul local al Brașovului au intrat și din plata impozitului auto de către persoane fizice 10,16 milioane de lei, față de 9,64 milioane de lei, anul trecut, în timp ce firmele au plătit impozite pe autovehicule de numai 6,83 milioane de lei, în scădere față de anul trecut, când achitaseră impozite pentru această categorie de peste 7 milioane de lei.

De asemenea, continuă să crească numărul celor care își plătesc dările online. Anul acesta, 9.493 de persoane au plătit impozite în valoare de 2,91 milioane de lei prin intermediul portalului brasovcity.ro, în timp ce alți 5.282 au achitat taxe în valoare de 612.096 lei pe ghiseul.ro. În prima jumătate a anului trecut doar 7.359 de brașoveni plătiseră online pe portalul Primăriei, iar alți 2.726 pe ghiseul.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*