Social, Stiri Brasov

Un punct termic abandonat, din zona Gării, va fi transformat în centru comunitar pentru familiile aflate în situații de risc. Alte centrale neutilizate ar putea deveni creșe sau grădinițe

Primăria Brașov are în plan amenajarea în fiecare cartier a unor centre comunitare destinate consilierii familiilor cu copii aflate în situații de risc. Primul astfel de centru de zi a fost deschis în anul 2012 pe strada Venus, în cartierul Astra, iar, după cum a precizat viceprimarul Mihai Costel, anul acesta vor începe demersurile în vederea deschiderii unui nou astfel de centru în zona Gării, pe strada Dobrogei. Centrul ar urma să fie amenajat într-un fost punct termic, care nu mai este folosit de ani buni. „Am discutat cu conducerea Serviciului Public de Termoficare, iar aceștia nu mai folosesc clădirea și nici pentru viitor nu se prefigurează că va mai fi necesară. În acest context, clădirea va fi dată în administrare Direcției de Servicii Sociale care se va ocupa de înființarea acestui centru, unde familiile care au nevoie de sprijin vor fi ajutate prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare  pentru părinţii lor”, a explicat Mihai Costel.

Totodată, acesta a precizat că se va face un inventar al acestor centrale care nu mai sunt folosite de către cei care administrează sistemul de termoficare al Brașovului și li se va da o utilitate, ținând cont că sunt bunuri deținute de municipiul Brașov. Acesta nu exclude posibilitatea ca unele clădiri ale fostelor puncte termice de cartier să fie transformate chiar în creșe sau grădinițe.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*