Stiri Brasov, Turism

Cea mai lungă tiroliană din țară, amenajată la 7 Scări, se extinde cu încă 1,6 km și va ajunge până aproape de Dâmbul Morii

Sistemul de tiroliene de la 7 Scări a fost deschis publicului în septembrie 2014, fiind considerat cel mai lung din România, respectiv un traseu total de parcurs de 2,17 km. Pentru a nu-și pierde acest statut, administratorii Canionului 7 Scări, Regia Publică Local a Pădurilor Săcele, a început investiția în extinderea complexului de tiroliene.

După cum a precizat Sorin Hermenean, directorul regiei săcelene, sistemul de tiroliene va fi extins cu încă 14 tronsoane, cu o lungime totală de 1,6 kilometri, „capătul de linie” al acestuia urmând să ajungă în zona Dâmbul Morii, respectiv la intrarea pe traseul turistic „Drumul Familiar”. Investiția este de 220.000 de lei fără TVA, finanțarea fiind din bugetul regiei, iar lucrările au demarat deja, fiind montate cablurile, realizate platformele, iar acum se amenajează scările. „Cel mai lung segment din noul tronson are 205 metri, ceea ce permite utilizatorilor ca pe această porţiune să atingă o viteză destul de mare.  De asemenea, în perioada următoare va începe construirea unui foişor la capătul traseului, unde se vor putea lăsa echipamentele”, a explicat Hermenean.

Administratorul canionului și-a propus să deschisă publicului noul segement de tiroliană din data de 15 august, însă totul depinde de vreme, în ultima perioadă lucrările avansând greoi din cauza ploilor. Întregul sistem de tiroliene va ajunge astfel la aproape 3,8 km, cu 35 de segemente, cel mai lung fiind de 304 metri.

Investiția inițială în acest complex de tiroliene s-a ridicat la 250.000 de lei și a fost realizată exclusiv din fondurile Regiei Pădurilor Săcele. În prezent, pentru o doză de distracție și adrenalină care durează aproximativ 30 de minute, un adult plătește 50 de lei, iar un copil 20 de lei. Preul vor crește când se va deschide și prelungirea de 1,6 km pentru cei care vor să utilizeze în întregime traseul dintre cabană și Dâmbul Morii.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*