Social, Stiri Brasov

Brașovul, primul județ care nu mai vrea penali în funcții publice. 20.000 de persoane au semnat pentru modificarea Constituției

Campania „Fără penali în funcţii publice” se apropie de final, termenul limită de semnare a acesteia fiind data de 20 august. Această campanie civică urmărește de fapt modificarea Constituţiei, astfel încât să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers dificil prin intermediul filialelor sale teritoriale.
Brașovul este primul județ care a reușit să ajungă deja la pragul de 20.000 de semnături strânse, după cum a anunțat astăzi deputatul Tudor Benga. „Brașovul a mai pornit revoluții, chiar dacă ele nu s-au finalizat imediat. Azi a fost o zi foarte grea dar va zic atât: o sa o prindem și pe următoarea, indiferent cât de îndepărtată pare ea astăzi! Noi brașovenii știm cel mai bine și vom face parte integrantă din cum se va fi pornit. Curaj și capul sus!”, a spus deputatul brașovean.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Unde pot sa semnez aceasta petitie? Sunt in Germania. Va rog sa imi teansmiteti o modalitate de a o face online.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*