Stiri Brasov

Primăria vrea să semneze până la sfârșitul lunii contractul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, astfel ca din august, să fie mai mult ordine pe străzile Brașovului

După două licitații eșuate, reprezentanții Primăriei Brașov au decis să inițieze o procedură de negociere directă pentru a stabili o firmă care să se ocupe de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar și a rezolva astfel o serie de probleme din traficul brașovean. Viceprimarul Barabas Laszlo speră ca până la sfârșitul acestei luni să fie semnat acest contract cu un operator privat, care deține logistica necesară derulării acestei activități. „În condițiile în care municipalitatea a organizat două proceduri de achiziție, dar nu s-a prezentat nimeni, sperăm ca de data aceasta să avem o firmă interesată cu care să semnăm un contract care să fie valabil până la sfârșit de an. Intenționăm să semnăm contractul până la sfârșitul lunii, astfel ca din luna august, Poliția Rutieră să aibă la dispoziție și acest sistem în vederea asigurării unei circulații în condiții de siguranță pe străzile din Brașov”, a explicat viceprimarul Barabas Laszlo.

Dacă serviciul de ridicări va fi funcțional, cei care parchează în alte locuri decât cele special amenajate ar trebui să scoată din buzunar minimum 500 de lei, de exemplu taxa de ridicare pentru un autoturism fiind stabilită la suma de 300 de lei, la care se mai adaugă și tariful zilnic de depozitare, care este de 50 de lei și amenda conform Codului Rutier.

Cum se va desfășura activitatea de ridicare

În conformitate cu prevederile Regulamentului de ridicări, pentru ca o mașină să poată fi ridicată este necesar, în primul rând, ca agentul rutier să constate că respectiva mașina este parcată neregulamentar. Acest lucru este dovedit prin efectuarea unui set de fotografii din care să rezulte acest lucru. La cinci minute de la constatarea contravenției agentul mai face un set de fotografii, în ambele cazuri pe poze aparând și data și ora la care acestea au fost efetuate, iar după aceea solicită intervenția utilajului de ridicări auto. Dacă până la sosirea utilajului, proprietarul ajunge la mașină, plătește doar amenda contravențională pentru staționare neregulamentară. Dacă utilajul a ajuns deja, dar mașina nu a fost încă ridicată, contravenientul va plăti doar deplasarea de ridicare. În schimb, dacă mașina ajunge deja pe rampa utilajului de ridicare, contravenientul este obligat să plătească și taxa de ridicare, în conformitate cu prevederile prezentului proiect. De asemenea, după punerea pe rampă se face un nou set de poze de către operatorul ridicării, pentru a se vedea starea în care a fost ridicată mașina. Echipajul de Poliție pleacă de la fața locului abia după ce mașina parcată neregulamentar este pusă pe platformă, iar utilajul de ridicări pleacă spre depozit.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*