Economic, Stiri Brasov

Cădere la jumătate a afacerilor producătorului brașovean de telefoane Allview

Compania Visual Fan din Braşov, care vinde diferite gadgeturi sub brandul Allview, a înregistrat în 2017 o scădere la jumătate a cifrei de afaceri în raport cu anul anterior, la 156,6 milioane de lei (34,3 milioane de euro) pe fondul competiţiei dramatice de pe piaţa de smartphone-uri şi tablete care a provocat o scădere abruptă a vânzărilor pentru firma controlată de antreprenorul Lucian Peticilă. În 2016 compania înregistrase o cifră de afaceri de 306 mil. lei (68,2 milioane de euro), conform datelor de la Finanţe.

Profitul net al companiei a scăzut în 2017 cu 72%, la 9,7 mil.ioane delei (2,1 milioane de euro), corespondent unei marje de câştig net de 6% din venituri. La finele anului 2017 datoriile totale ale firmei se ridicau la 37,3 milioane lei (8,2 milioane de euro), în scădere cu 64% faţă de anul precedent. Numărul mediu de angajaţi ai companiei a crescut în 2017 cu 6 persoane, la 116.

„Anul 2017 a fost un an de scădere faţă de 2016. Consider că a fost totuşi un an bun având în vedere competiţia care a fost pe piaţă. Piaţa de tablete a fost în scădere, dar nu semnificativă, a avut o evoluţie destul de constantă. Pe piaţa de smartphone-uri, din cauza concurenţei am avut o scădere considerabilă“, a spus managerul companiei, Lucian Peticilă.

Compania din Braşov a avut în 2017 pe piaţa de smartphone-uri din România o cotă de 5-6% după numărul de unităţi vândute faţă de o cotă de 10 şi chiar 14-16% în unele luni din ani 2014-2015, au declarat surse din piaţă.

Compania din Braşov şi-a propus să concentreze o proporţie semnificativă a activităţii de cercetare în dezvoltarea asistentului vocal AVI astfel încât acesta să funcţioneze în ţări mici şi mijlocii – care nu sunt vizate de produse similare ale giganţilor Amazon, Google, Orange sau Deutsche Telekom – ca parte a unui strategii de diferenţiere pe piaţă. Asistentul vocal urmează să fie integrat în diferite echipamente, de la smartphone-uri până la boxe. „Planurile pentru anul 2018, pe lângă dezvoltarea de noi produse în zona de smartrphone, ne focusăm şi pe dezvoltarea de software, de servicii mai multe pentru produsele pe care le oferim. Este vorba de un asistent vocal pe care îl dezvoltăm inhouse pentru a da plus valoare produselor Allview. Acest asistent vocal va fi integrat pe toate produsele Allview atât pe partea de smartphone-uri pe care le avem acum în gamă, şi vom dezvolta în plus şi alte produse hardware care vor conţine acest asistent vocal, printre care o boză inteligentă şi în viitorul apropiat un smartwatch cu un asistent vocal încorporat“, a declarat la începutul acestui an Lucian Peticilă, CEO şi acţionar majoritar al Visual Fan.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Veniturile au scăzut pe baza calității proaste a produselor. Nu datorita competiției.

  2. Elveniva Mignea

    Vreau sa aflu daca sunt clienti care au avut sansa sa dea peste un portabil Allview care si functioneaza.

    • Allview importa produse de la doi producatori, unu dintre ei are produse proaste iar unu produse acceptabile. Eu am detinut in jur de patru sau cinci produse de la Allview (printre care P6 Stony si P6 Quad) va spun cu sinceritate si responsabilitate ca am fost foarte multumit de cea mai mare parte din ele. In cazul telefoanelor de mai sus ambele m-au tinut cat am platit, le-am cumparat de noi si au fost mereu luate cu precomanda. Ambele a trebuit sa le schimb nu datorita unor problema datorate producatorului insa datorita vechimii lor si performatelor reduse cerintelor actuale. Recunosc ca ar fi frumos daca domnii de la Allview ar face public furnizorii(intre timp cred ca mai sunt si altii) sau eventual o granatie mai serioasa a calitatii unor produse. In final parearea mea despre produsele Allview este ca daca alegi in cunostinta de cauza nu vei fi dezamagit, insa daca alegi la intamplare totul tine de noroc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*