IT, Stiri Brasov

STUDIU: România resimte lipsa specialiștilor în IT, sănătate și finanțe

În România există o lipsă relativă a specialiştilor IT, a doctorilor şi asistentelor, managerilor din domeniul serviciilor, a profesioniştilor din domeniul financiar, marketing şi relaţii publice, arată raportul Adecco România.

În acelaşi timp, există un excedent în cazul angajaţilor care lucrează cu clienţii, manageri în domeniul comerţului şi funcţionari.

Raportul regional Inovantage, arată clar că lucrurile pe care le învăţăm la şcoală devin irelevante în condiţiile schimbărilor rapide aduse de a 4-a Revoluţie Industrială. În România, vom avea nevoie în curând de re-specializare nu o dată la 20 de ani, aşa cum a fost cazul până acum, ci din 5 în 5 ani.  Acest lucru înseamnă că angajaţii trebuie să participe la cursuri pentru noi aptitudini, în timp ce sunt activi pe piaţa muncii, dacă vor să rămână relevanţi pentru posturile viitorului. În acelaşi timp, angajatorii trebuie să investească în astfel de cursuri de respecializare a angajaţilor proprii pentru a nu îi pierde şi pentru a putea creşte afacerea lor în viitor. Fără paşi hotărâţi în direcţia respecializării, Româna riscă să piardă investitori şi oportunităţi de angajare cu salarii ridicate. ”  afirmă Florin Godean, Country Manager Adecco România.

Viitorul se arată incert în regiune pentru funcţionari, lucrători în servicii şi domeniul vânzărilor, dar există o creştere a cererii pentru profesioniştii din domenii precum financiar sau resurse umane

Cererea de muncitori calificaţi creşte în România şi Turcia, în ciuda tendinţelor globale. Ţările din Europa de Est (inclusiv Turcia şi Grecia) se confruntă cu o serie de probleme pe piaţa muncii, care le pun în pericol perspectivele de a ajunge din urmă economiile mai dezvoltate din vestul Europei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*