Imobiliare, Stiri Brasov

Primul cartier cu terase și parcări verzi, pe strada Hărmanului. Strada ar urma să fie lărgită și să fie amenajate și două noi giratorii

După ce proprietarii care dețin terenurile fostelor platforme industriale de pe strada Hărmanului au propus municipalității un Plan Urbanistic Zonal care ține cont de noile reguli impuse pentru a fi evitate dezvoltările haotice, documentul a fost aprobat și de către Comisia Teritorială de Urbanism și Amenajarea Teritoriului urmând să fie supus aprobării Consiliului Local.

Schița de PUZ pentru zona Lubrifin – Lemexim a fost adaptată noilor reglementări urbanistice și include atât trasee și stații pentru autobuze în interiorul viitorului cartier, cât și amplasamanetul exact al pubelelor îngropate de gunoi, precum și parcelele rezervate pentru construcția unor unități de învățământ. În plus, noua dezvoltare va avea și mai multe spații verzi. Astfel, în conformitate cu documentația prezentată în această comisie, pentru a exista mai multe zonei verzi, locurile de parcare au fost proeictate la subsolul clădirilor, iar cele de la nivelul solului vor fi amenajate cu dale înierbate (cum sunt cele din zona Coresi Street), iar, în plus, spațiile comerciale vor avea acoperișuri verzi, pentru a fi asigurat și un confort vizual. „Le-am impus dezvoltatorilor și o serie  de prevederi din strategia pentru combaterea efectelor  schimbărilor climatice, în sensul în care vor trebui să utilizeze materiale reflectorizante, pentru a nu se crea insule de căldură. Le-am reamintit de pubele îngropate, piste pentru bicicliști, hidranți stradali, trasee și refugii RATBV”, a explicat viceprimarul Brașovului, Laszlo Barabas.

O bandă în plus și două giratorii

Odată cu aprobarea propunerii de PUZ, în ședința comună a Comisiei de Urbanism și a celei de Circulație s-a discutat și despre extinderea străzii Hărmanului cu o bandă pe partea cu noua dezvoltare imobiliară. „S-a luat în discuție ca aceasta să aibă rol de bandă colectoare și să fie separată de artera principală printr-o zonă verde. De asemenea, se vor amenaja două sensuri giratorii pe traseul străzii Hărmanului. Unul va fi în zona fostei intrări la Lubrifin, iar cealaltă în zona actualei stații RATBV”, a precizat Barabas.

Totodată, și pe strada Brândușelor se ia în calcul amenajarea unei benzi suplimentare de circulație sau realizarea unor locuri publice de parcare, care să descongestioneze banda de circulație existentă.

Primul proiect imobiliar schițat după noile reguli, cu trasee pentru autobuze, pubele îngropate și unități de învățământ, este cel ce vizează transformarea fostei zone industriale de pe Hărmanului

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*