Economic, Stiri Brasov

Brașovenii de la Doripesco vor să se listeze pe Bursă anul viitor

Compania Doripesco, firmă care activează în domenii conexe activităţii de acvacultură, intenţionează să se listeze la bursa românească în anul 2019 printr-o ofertă publică de vânzare de acţiuni şi ţinteşte sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO.

Doripesco, cu afaceri de 20 milioane de lei în 2017 şi un profit net de 559.000 de lei, ar putea deveni primul emitent din sectorul piscicol care se tranzacţionează la bursa de la Bucureşti.

„Ţintim listarea pe segmentul de tranzacţionare AeRO printr-o vânzare de acţiuni. Pentru 2018 procesul încă nu este finalizat, şi de aceea în 2019 vom face acest pas“, spune Ruxandra Cuc, director de dezvoltare al companiei cu 112 angajaţi.

Spre comparaţie, în anul 2016 Doripesco a avut afaceri de 16,4 milioane de lei cu un profit net de 98.000 de lei şi 119 angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania este controlată în proporţie de 92,9% de Doripesco Prod, în timp ce directorul general Crizbăşan Dorin are o participaţie de 6%.

La rândul său, Doripesco Prod este controlată în proporţie de 93% de Crizbăşan Dorin şi 7% de Crizbăşan Simona.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*