IT, Stiri Brasov

IT-iștii de la Metro, cu activități și la Brașov, au ajuns la un business de 35 de milioane de euro

Metro Systems România, compania care gestionează infrastructura de IT a grupului german de comerţ Metro, cu activități și la Brașov, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 159,8 milioane de lei (34,9 milioane de euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Profitul net al companiei a fost de 5,9 milioane de lei (1,3 milioane euro), în scădere cu 21,5% faţă de anul anterior. Marja câştigului net al companiei a fost de 3,7% din cifra de afaceri. Metro Systems a avut în medie anul trecut 780 de angajaţi, în creştere cu 41 de persoane faţă de anul anterior.

Compania a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de zece ani, aceasta preluând în urmă cu trei ani toată activitatea de dezvoltare software a grupului Metro, precum şi pe cea de operaţiuni de aplicaţii din Germania. Procesul de transfer a fost finalizat în 2015 după o perioadă de doi ani.

Astfel, Metro Systems România asigură de pe plan local toate activităţile necesare funcţionării sistemelor IT ale grupului Metro din întreaga lume, începând de la proiectarea, dezvoltarea, livrarea şi implementarea unor soluţii de IT până la verificările de calitate, operarea infrastructurii şi serviciile de suport şi mentenanţă.

Majoritatea angajaţilor lucrează la sediul central din Bucureşti, iar restul în centrul de la Braşov deschis în anul 2014. Grupul Metro este unul dintre liderii comerţului din Europa, acesta operând în total o reţea de peste 2.200 de magazine în 31 de ţări.

În afară de România, grupul Metro mai are un centru IT în Shanghai, unde se oferă servicii de suport de nivel 2 (SLS – second level support), pentru a acoperi regiunea Asiei, însă acesta oferă servicii şi pentru Europa. De asemenea, retailerul german colaborează şi cu o echipă din India pentru dezvoltare de software offshore

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*