Social, Stiri Brasov

Radu Hossu, liderul #Rezist din Brașov, este noul președinte al Asociației Pro Democrația

Radu Hossu, liderul nonformal al mișcării #Rezist și al protestelor de stradă de la Brașov, a fost ales președintele Asociației Prodemocrația – Filiala Brașov. Tânărul, în vârstă de 32 de ani, are planuri mari la conducerea organizației. 

„Obiectivul este de a readuce în prim-plan Asociația Prodemocrația, în zona dezbaterii publice, prin intermendiul unor proiecte de educație civică și politică, observarea alegerilor și organizarea de dezbateri ale candidaților la alegerile locale“, a declarat Radu Hossu.

Radu Hossu vrea să readucă în prim-plan și un proiect mai vechi al APD, „Academia Pro Democrația“.

„Academia are ca scop îmbunătățirea cunoștințelor civice și politice în special în rândul tinerilor. Academia Pro Democrația se bazează pe doi piloni: educația civică și politică în licee, pentru că viitorii votanți trebuie să înțeleagă ce înseamnă statul de drept, democrația, separația putrilor în stat și de ce este important să-ți exerciți dreptul la vot. Al doilea pilon este educarea politică în zona tinerilor politicieni. Pentru asta, sperăm să avem deschiderea partidelor politice pentru a trimite tineri politicieni la sesiunile noastre de educație politică și administrativă“, a mai spus Radu Hossu.

Hossu este activ civic din anul 2008, când a organizat protestul împotriva triplării taxei auto, impuse de premierul Călin Popescu Tăriceanu. A fost organizatorul protestelor de la Brașov după incendiul de la Colectiv. Cel mai cunoscut a devenit în timpul protestelor împotriva Ordonanței 13, în iarna lui 2017.

Radu a anunțat noua sa funcție pe Facebook, mediul prin care a reușit să mobilizeze brașovenii la proteste. „Prima dată am auzit de Pro Democrația prin ’90-2000, când tatăl meu venea de la Uzina Tractorul și ne citea, mie și mamei, din ziarele locale și naționale despre evenimentele politice. Nu știam ce este APD, dar îi vedeam ca pe niște cavaleri pe cai albi, ce se luptau cu moștrii politici, evident lipsiți de multe din resursele celor de la frâiele statului. Este o onoare și o responsabilitate uriașă ce mă face și mai mult să mă aplec înspre această luptă continuă de apărare a democrației fragile din România, într-un context cât se poate de nasol. “, a scris Radu Hossu pe Facebook.

Radu Hossu studiază în prezent Științe Politice, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Radu Hossu este strat-up antreprenor și în prezent lucrează ca trader la bursă. De asemenea, este partener într-un business de web development din Brașov.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*