Stiri Brasov

Poliția Locală a început lupta cu cei care murdăresc orașul. Pe lista celor vizați sunt și dezvoltatorii imobiliari

În urmă cu două săptămâni, Poliția Locală Brașov a lansat campania intitulatăPăstrează-ți orașul curat!”, un mesaj pentru toți locuitorii , dar mai ales pentru cei fără simț civic, cărora nu le pasă pe unde își aruncă gunoiul. „Nu arunca oriunde gunoiul menajer!”, „Nu abandona molozul la container!” sau „Aruncă gunoiul DOAR la platforma la care ești arondat!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care le transmit polițiștii locali prin cartierele brașovene. De asemenea, agenții de la Locală îi îndeamna pe locuitorii orașului, și prin intermediul unor afișe pe care le împart în teren, să anunțe la dispeceratul instituției  situațiile în care surprind persoane care aruncă deșeurile, de orice tip, în alte locuri decât cele autorizate.

Totodată, polițiștii locali îi au în vedere și pe agenții economici. 470 de agenți comerciali din Brașov au fost verificați de la începutul anului de tre inspectorii Serviciului Inspecție Control și Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale Brașov. 75 dintre administratori au fost sancționați din cauză că nu dețineau contract cu operatorii de salubritate pentru ridicarea deșeurilor și au fost obligați, în conformitate cu normativele în vigoare, să intre în legalitate. Controlalele au fost făcute în cartierele Tractorul, Bartolomeu, Astra, dar și în centrul orașului. În urma reverificărilor, cei sancționați s-au conformat.

Nu în ultimul rând, polițiștii locali de la acest serviciu au în monitorizare și 78 de șantiere deschise în oraș. Doi dintre dezvoltatorii imobiliari au fost amendați recent pentru depozitatea neconformă a deșeurilor provenite din construcții, potrivit HCL 149/2017, cuantumul sancțiunilor contravenționale fiind de 2.000 de lei. În urma inspecțiilor din teren, agenții serviciului au identificat trei persoane, care și-au aruncat reziduurile la întâmplare, motiv pentru care au fost sancționate, suma amenzilor fiind de 2000 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*