Social, Stiri Brasov

UPDATE „In memoriam: un necunoscut“ – Cazul unui bărbat care a murit după ce ar fi fost ignorat timp de patru ore la UPU Brașov. Reacția Spitalului Județean: pacientul a supraviețuit

Postarea unui avocat din Brașov, Sorin Grigorescu, a impresionat comunitarea social media, după ce a povestit cum un bărbat a murit după ce a fost ignorat timp de patru ore la Unitatea de Primiri Urgențe din Brașov. Spitalul Județean de Urgență a anunțat, însă, că bărbatul a supraviețuit și că în cazul său au fost respctat Protocolul Internațional de Urgență.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Brașov, bărbatul a fost salvat de medici, fiind victima unei agresiuni. Mai mult, în timpul investigațiilor, medicii au descoperit că suferea de un atac de cord pe care îl ducea pe picioare. Pacientul a intrat de urgență în operație, iar acum starea sa este stabilă.

Este vorba despre un pacient agresat, care în momentul în care s-a prezentat la UPU i s-a dat un cod verde de așteptare, ce ce înseamnă două ore. A fost monitorizat din 30 în 30 de minute. Din investigații a rezultat că în afară de agresiune, un traumatism facial, avea și un infarct miocardic. A intrat în operație și putem considera că medicii și-au făcut datoria. Domnul care a făcut postarea pe Facebook a fost greșit informat și poate a fost nemulțumit de faptul că a așteptat prea mult, dar vă asigur că respectăm protocoalele internaționale de urgență. Avem 300-400 de prezentări zilnic la UPU, dintre care doar 15 sunt urgențe majore, restul sunt urgențe de cod verde“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Marius Leonte.

Iată postarea care a smuls zeci de reacții în mediul online:

„In fata mea, in locul ala sordid, in batjocura generala, statea un barbat chircit intr-un scaun galben cu roti. La vreo doi metri de mine. Gemea, era abulic, incoerent, din cand in cand spunea ca moare… atipea in reprize scurte si o lua de la capat. Timp de patru ore omul ala a stat in fata mea, in serviciul de urgente…nici unul din dumnezeii de acolo, sau aia mai mici nu i-au aruncat nici o privire. A venit la un moment dat sotia care a pus niste intrebari…un bagator de seama, imbracat in verde a inceput sa se ratoiasca la biata femeie, sa o striveasca cu aroganta lui…omul trebuia sa astepte ca, pentru el, doar constatarea medico-legala conta, iar aia spunea ca luase un pumn in fata, deci nu deranjam dumnezeii bine ascunsi din zona aia. Ca noi avem coduri aicea, si sa astepte…dar ii e rau, uite, geme…ai inteles ce spun io aicea, sa astepte!…Iar omul a asteptat! Gemand, chircit, transfigurat de suferinta, incoerent, timp de mai bine de patru ore… Dupa mai bine de patru ore s-au indurat dumnezeii serviciului de urgenta din Spitalul Judetean Brasov si l-au bagat in seama pe bietul om. Tarziu, victima a indiferentei, cinismului, arogantei, lipsei de empatie cu suferinta unui om. A MURIT!“, a scris Sorin Grigorescu pe Facebook.

 

foto: arhivă

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*