Social, Stiri Brasov

FOTO Baza Olimpia a fost redeschisă după trei ani. O oră de tenis costă între 35 și 50 de lei

Baza Olimpia a fost redeschisă după trei ani în care Consiliul Județean a încercat să o închirieze unui operator privat sau să o vândă, dar fără succes. Terenurile de tenis au fost refăcute și timp de o săptămână, brașovenii au ocazia să joace tenis gratuit aici. Autoritățile vor să încheie un protocol cu Federația Română de Tenis pentru ca sub Tâmpa să fie organizate turnee internaționale de tenis. Primul ar putea avea loc în luna august.

Potrivit Consilprest, societatea din suibordinea CJ care administrează Baza Olimpia, pentru reamenajarea terenurilor de tenis au fost aduse 50 de tone de zgură, linii noi și fileuri cu stâlpi, au fost refăcute suprafeţele de joc, vestiarele, tribunele și a fost tunsă iarba.  În plus, baza este dotată și o nocturnă nouă, fapt ce le va permite amatorilor de tenis să joace tenis și seara. Renovarea a costat 100.000 de lei.

Începturile în tenis ale lui Ion Țiriac se leagă de Baza Olimpia, pe care a numit-o „cea mai frumoasă bază sportivă din lume“. De altfel, în perioada în care CJ se străduia să o închirieze, s-a zvonit că Ion Țiriac ar dori să o cumpere. „Am avut deschidere pentru orice oportunitate și cred că orice persoană legată sentimental de Brașov, cum este domnul Țiriac, care s-a născut aici, ar fi vrut să se implice. Este o bază care a fost cumpărată în anul 2013, pe baza unui raport de evaluare. În orice moment suntem deschiși la orice ofertă, dar ne bucurăm că azi funcționează și toată lumea poate să joace tenis aici, de la copii, la adulți“, a declarat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

Potrivit fostului jucător de tenis Dumitru Hărădău, există discuții avansate cu Federația Română de Tenis ca, la sfârșitul lunii august, la Baza Olimpia, să fi organizat un tuneru internațional pentru jucătorii profesioniști de tenis din România. În plus, copiii din Brașov vor fi atrași spre acest sport tot cu sprijinul FRT. În prezent, în Brașov sunt câteva sute de jucători de tenis.

Muzeul Sportului

Potrivit Consiliului Județean Brașov, în clădirea istorică de la Baza Olimpia va fi amenajat un muzeu al sportului brașovean, după ce clădirea a fost atribuită Muzeului Județean de Istorie. „Clădirea istorică a fost atribuită prin hotărâre de CJ Muzeului Județean de Istorie. Consider că este obligația noastră, mai ales în anul Centenarului, ținând cont de faptul că sportul este cel mai bun ambasador pentru județul Brașov, ca o parte din istoria noastră din ultima sută de ani, să fie prezentată. Cred că în decursul timpului Brașovul a dat României campioni olimpici și cred că era necesar ca în această clădire să fie un muzeu al sportului. “, a declarat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.

Brașovenii care vor să joace tenis la Baza Olimpia vor plăti 35 de lei pe oră până în ora 18.00, și 50 de lei după ora 18.00. La abonament, brașovenii plătesc 25 de lei pe oră  până în ora 18.00, iar de la 18.00 la 22.00 costă 40 de lei pe oră. 

Istoria Bazei Olimpia

Imobilul a fost construit în 1894 şi a avut parte de reparaţii capitale în 2008, având destinaţia de bază sportivă şi de agrement, cu spaţii administrative, bar, terasă, sală de evenimente, centru de închiriere materiale sportive etc. În 1894, Comuna Orăşenească Braşov a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu Asociaţia de Patinaj din Braşov, prin care cea din urmă a cumpărat un teren trecut în cartea funciară nr.1 nr. curent 404, teren pe care se află astăzi Baza Sportivă Olimpia. Cumpărătorul se obliga ca terenul să fie folosit exclusiv pentru scopuri de patinaj  şi nu-i era îngăduit să înstrăineze terenul cumpărat, în totalitate sau în parte, fără aprobarea expresă a comunei orăşeneşti.

În 1945, Baza Olimpia a fost confiscată de comunişti. După 1990, urmaşii de drept ai Asociaţiei de Patinaj s-au constituit într-o asociaţie numită Clubul Sportiv „Societatea de Patinaj” Braşov, care a obţinut în 2001 dreptul de proprietate asupra clădirii Baza Olimpia, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 2005 Consiliul Judeţean Braşov a încheiat un protocol cu „Clubul Sportiv «Societatea de Patinaj» Braşov” prin care se obliga să modernizeze patrimoniul clubului, contribuind pentru aceste modernizări cu suma de 1.500.000 lei, până în data de 31.12.2006 şi să aloce un fond separat necesar pentru desfăşurarea activităţilor sportive în cadrul secţiilor de patinaj şi de tenis, de cel puţin 300.000 lei anual. La Olimpia şi Primăria Braşov deţine unele active, respectiv terenul de tenis cu tribune şi o clădire anexă.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*