Stiri Brasov, Turism

Un jurnalist canadian a testat Transfăgărășanul la volanul unei Dacii Sandero

Jurnalistul canadian Hayden Kenez a scris un articol despre experința de a conduce o Dacia Sandero pe cel mai bun drum din lume, Transfăgărășan, desemnat așa de celebrul realizator Top Gear, Jeremy Clarkson.

Scopul tânărului a fost să meargă pe urmele celebrului prezentator Top Gear, Jeremy Clarkson, care a testat Transfăgărășanul în 2009, alături de echipa sa de la Top Gear cu trei mașini de lux, un Aston Martin DBS V12 Volante, un Ferrari California si un Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder. La sfarsit, Jeremy Clarkson a spus ca Transfagarasanul este „cel mai frumos drum din lume”.

Primele impresii ale lui Hayden sunt legate de călătoria cu trenul de la Sofia, capitala Bulgariei, la București, într-o garnitură ruginită, din era sovieticilor. Jurnalistul s-a cazat la Brașov și a închiriat o Dacia Sandero, cu care a parcurs uimitoarea șosea alpină.

„Drumul în sine este acum în mare parte o atracție turistică, nepotrivit pentru călătoria zilnică a românilor, din cauza închiderii sale sezoniere pe timp de iarnă, când îngheață. Dar, în fiecare weekend, sute de autovehicule fac pelerinaje pe această șosea alpină renumită: turiști străini în hatchback-urile închiriate, germani și elvețiani în motoare de lux întunecate, românii în Sedanuri modeste. Cei mai mulți fac fotografii și întind picnicuri la marginea drumului, cu ochii la prăpăstiile uluitoare care se cască sub picioarele lor“, a scris Hayden Kenez, pe weels.ca

Tânărul încheie mărturisind că nu e nevoie de o super-mașină ca să testezi Transfăgărășanul.

sursa foto: weels.ca

 

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*