Stiri Brasov, Turism

Clădirea Bancorex, o bijuterie arhitectonică mascată de prelate pe termen nedeterminat. Licitația de peste 4 milioane de euro, la faza de contestații

Lansată încă din luna noiembrie a anului trecut, licitația pentru desemnarea constructorului care va renova și consolida vechea clădire a Bancorex, de la intersecția străzilor Republicii cu Michael Weiss, este deocamdată blocată. În total au fost depuse trei oferte, de la firme din Brașov, Ploiești și Sibiu, însă una dintre acestea l-a contestat pe câștigător, astfel că procedura este deocamdată blocată. „În data de 25 mai am depus dosarul achiziției la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, iar acesta urmează să examineze aspectele contestate și ne va transmite un răspuns în 20 de zile”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Proiectul de reabilitare este estimat la 20,6 milioane de lei cu TVA inclus, peste 4,4 milioane de euro, iar suma necesară a fost prevăzută în bugetul de investiții al Brașovului încă de anul trecut. După ce va fi adjudecat contractul, lucrările ar urma să se deruleze pe o perioadă de 27 de luni. Edilii au obținut undă verde încă din 2015 de la Ministerul Culturii pentru a reabilita clădirea fostei bănci, care este inclusă în lista monumentelor istorice de importanță națională, în prealabil aceasta fiind evaluată din punct de vedere biologic și al performanței seismice. Aceasta este una dintre puținele clădiri construite în stil Art- Nouveau din Brașov și a fost lăsată în paragină încă de la începutul anilor ’90, sediul fostului Bancorex fiind acoperit din 2012 cu o prelată pe care este desenată faţada clădirii, aşa cum va arăta ea după renovare. Imobilul a fost preluat în proprietate şi administrare de către municipalitate după desființarea băncii, care a încercat de mai multe ori să-l reabiliteze şi să-l consolideze, intenția municipalității fiind de a accesa o finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea integrală a imobilului.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*