Economic, Stiri Brasov

Brașovenii de la Frisbo au vândut 20% din acțiuni către Neogen cu 500.000 de euro

Grupul Neogen, deţinut de antreprenorul român Călin Fusu şi de fondul de investiţii Tiger Global, a preluat 20% din platform brașoveană  Frisbo, care furnizează servicii de depozitare şi procesare a comenzilor pentru magazinele online, în urma unei investiţii de 500.000 de euro, urmând să achiziţioneze adiţional de la fondatori părţi sociale de aproximativ 100.000 de euro.

În urma acestei infuzii de capital, platforma a fost evaluată la 3 milioane euro şi îşi propune extinderea reţelei de logistică în România şi în afara ei, alături de o creştere substanţială a numărului de clienţi.

În 2017, Frisbo a ridicat o altă rundă de investiţii de 250.000 euro la o evaluare de 1,5 milioane euro de la investitorul clujean Mircea Ilea.

„Pentru a integra mai mulţi operatori logistici şi a permite magazinelor online sa acceseze uşor acest tip de servicii din faţa calculatorului, dezvoltarea aplicaţiilor Frisbo şi automatizarea completă a întregului proces este absolut necesară. Pentru asta e nevoie să investim in dezvoltarea produsului Frisbo”, declară Bogdan Colceriu, fondator Frisbo. Platforma de e-fullfilment a fost lansată la începutul anului 2014, cu o investiţie iniţială de 500.000 euro. Bogdan Colceriu a fost şi cofondator al platformei Trilulilu.ro şi asociat în siteul de comenzi de cărţi Okian.ro.

Înfiinţată în anul 2000, Neogen s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de tip marketplace în zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută grupului Daimler) şi iTaxi.md.

Compania va achiziţiona adiţional de la fondatori părţi sociale de aproximativ 100.000 de euro şi va ajunge să deţină circa 20% din acţiunile Frisbo.

Platforma gestionează procesele operaţionale şi logistice a circa 70 de business-uri din ţară, localizate în oraşe precum Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara dar şi din afară, din ţări precum Olanda, Elveţia sau Bulgaria care vând online în România. Planul pe care îl are compania pe termen lung include extinderea la nivel regional, compania uitându-se spre pieţele învecinate şi regionale.

Beneficiul utilizării unui serviciu de e-fulfillment constă în transformarea costurilor operaţionale indirecte, precum depozitarea, preluarea comenzilor, gestiunea mărfii, facturarea, împachetarea, livrarea sau chiar etichetarea într-un cost direct, legat de numărul de comenzi realizate şi de cantitatea de marfă aflată în stoc.

Compania Neogen a ales să investească 500.000 de euro în Frisbo, fiind atrasă de potenţialul foarte mare a e-fulfillment-ului în România, dar şi de oportunitatea de extindere a startup-ului braşovean pe pieţe emergente din afara ţării, se arată în comunicatul companiei.

Momentan, Frisbo operează hale în Braşov, Bucureşti, Giurgiu şi Cluj.

Frisbo poate deveni cel mai mare depozitator din Europa, fără să deţina în proprietate niciun depozit”, a declarat Călin Fusu, director Neogen.

În urmă cu câteva zile,  Neogen a intrat şi în acţionariatul companiei Conso Media Group SRL, care administrează comparatorul online de servicii financiare Conso.ro, cu o participaţie de aproape 27%, evaluând platforma online la un milion de euro. Anul trecut, platforma Conso.ro a generat afaceri nete de aproape 690.000 lei şi un profit net de circa 189.000, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Conso.ro a fost prima investiţie Neogen în domeniul financiar, grupul investiind până acum, pe lângă businessul propriu Bestjob, şi în magazinul online home&deco Vivre,  Clever Taxi (vândută între timp către Daimler) şi iTaxi. Grupul Neogen, cu afaceri de 4,4 milioane lei în 2016, mai are în plan să mai facă achiziţii în zona financiară.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*