IT, Stiri Brasov

Tremend, una dintre companiile IT cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, își deschide al doilea centru de dezvoltare la Brașov

Compania locală Tremend Software Consulting, una dintre campioanele din Europa în ceea ce priveşte ritmul alert de creştere a businessului în ultimii 4 ani, ţinteşte pentru anul în curs să ajungă la afaceri de 8 milioane de euro, cu peste 30% mai mari comparativ cu 2017.

În 2017, furnizorul de soluţii software la comandă a înregistrat o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, în creştere cu aproape 70% faţă de 2016.

„În 2018 estimăm o creştere a cifrei de afaceri la 8 milioane de euro. Este un ritm de creştere temperat faţă de cel din anii precedenţi, în acest an prioritatea fiind dezvoltarea zonei de cercetare-dezvoltare în cadrul Tremend. Am început deja să lucrăm la un nou produs care conectează platforme IoT cu date din soluţiile enterprise (ERP, MRP, CRM, BI etc.) şi la un laborator experimental pe tehnologii emergente precum LoRa şi NBIoT”, a declarat pentru ZF Ioan Cocan, managing partner în cadrul Tremend Software Consulting. El a înfiinţat compania în 2005 împreună cu Marius Hanganu şi Bogdan Niţulescu.

În 2017, creşterea businessului Tremend s-a datorat unui mix de factori: extinderea echipei, un ritm accelerat de adopţie a celor mai noi tool-uri şi tehnologii şi dezvoltarea de soluţii software complexe bazate pe servicii din cele trei arii – „agile enterprise transformation”, „advanced engineering” şi „intelligent enterprise”.

Tremend le oferă organizaţiilor de diferite dimensiuni, de la companii Fortune 500 la start-up-uri, expertiză tehnică şi soluţii bazate pe inteligenţa artificială, învăţare automatizată, IoT, blockchain sau microservicii. În decurs de 13 ani, compania a realizat peste 300 de proiecte pentru clienţi din 15 ţări şi 3 continente. Soluţiile dezvoltate au peste 60 de milioane de utilizatori şi deservesc companii de top din domeniile financiar-bancar, telecom, auto, servicii profesionale şi servicii medicale.

În 2017, Tremend şi-a extins operaţiunile atât pe plan local, prin deschiderea unui centru în Braşov, precum şi la nivel global, prin achiziţia unui start-up din SUA – 648 Group din California, specializat în dezvoltare software şi design.

„Achiziţia unei companii din US, ce are în portofoliu branduri precum Netflix şi Ford, împreună cu deschiderea celui de-al doilea centru de dezvoltare din Braşov şi focusul pe tehnologii precum Robotic Process Automation, Inteligenţa Artificială, Machine Learning sau Microservicii, fac parte din strategia companiei de a creşte competitivitatea la nivel global şi de a consolida prezenţa în Sua, UK şi ţările nordice.“

Achiziţia 648 Group ne oferă posibilitatea de a fi mai aproape de potenţialii noştri clienţi, de a fi în permanent contact cu piaţa şi totodată răspunde nevoii de a ne dezvolta portofoliul în afară României”, a explicat el.

Echipa locală Tremend este formată acum din peste 200 de persoane, urmând ca până la finalul anului să atingă pragul de 300 de angajaţi.

În perioada 2013-2016, businessul Tremend a înregistrat un ritm alert de creştere, majorându-se de aproape cinci ori. Astfel, compania a reuşit să fie nominalizată de mai multe ori în cadrul clasamentelor realizate de Financial Times şi Deloitte cu privire la cele mai mari creşteri înregistrate de firmele din Europa în acel interval. Mai exact, Tremend a intrat în 2017, pentru a doua oară consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe şi a fost de asemenea inclusă în Financial Times 1000 (2018) şi Inc. 5000, cele două clasamente oficiale care listează firmele europene cu cea mai rapidă creştere.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*