Social, Stiri Brasov

Restaurare de vară, la Biserica Neagră. Lucrările sunt programate până în 2025

Reprezentanții Bisericii Negre anunță că au demarat o amplă campanie de restaurare și conservare a elemetelor litice ale celui mai important monument din Brașov. 

„Campania 2018 pentru conservarea și restaurarea pietrei face parte din amplele măsuri de restaurare ale șarpantei Bisericii Negre, care au loc în perioada 2016-2025. Aceasta cuprinde stabilizarea, reabilitarea sau înlocuirea unor elemente deteriorate din lemn, piatră, metal și cărămidă. Campania pentru conservarea și restaurarea pietrei cuprinde câteva fronturi de lucru, unele fiind doar de întreținere sau protecție, în timp ce altele sunt de consolidare, având caracter de intervenții de urgență și restaurare complexă“, au anunțat reprezentanții Bisericii Negre. 

Intervențiile constau în elaborarea unui proiect de conservare și restaurare a statuilor gotice originale aflate în interiorul bisericii,  îndepărtarea inscripțiilor de tip „graffiti” de pe fațada bisericii, intervenții asupra traforurilor galeriei din partea superioară a fațadei, îndepărtarea atacului bio (dublat de o curățare a suprafeței litice) asupra turnulețelor sudice ale navei și fialelor decorate care creează coronamentul corului la nivelul acoperișului face parte din intervențiile de întreținere și deci, de prelungire a vieții acestor zone.

Potrivit aceluiași comunicat, în viitorul apropiat, prin acțiuni eșalonate, vor avea loc intervenții de restaurare complete asupra statuilor de pe fațadele bisericii, replici din anii 1935-1940 ale statuilor originale, aflate acum în interiorul bisericii. Aceste intervenții au caracter de salvare și protecție, dar și de repunere în valoare, astfel fiind valorificată întreaga fațadă.

Campania, în valoare de aproximativ 171.000 lei, este finanțată din fondurile proprii ale comunității Bisericii Negre. Pentru restaurarea a două dintre statui a fost solicitată susținerea financiară a Consiliului Județean Brașov. ​

sursa foto: Facebook

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*