IT, Stiri Brasov

Asistentul vocal al telefoanelor Allview va avea în curând capacitatea de a vorbi coerent în limba română

Allview a anunțat că, foarte curând, asistentul vocal AVI va învăța prin intermediul unui nou algoritm Text To Speach (de transformare a textului în vorbire) ce are la bază Machine Learning, să rostească coerent între litere și silabe, putând astfel să formeze cuvinte și/sau fraze complexe. Practic, AVI va putea reproduce tonalitățile specifice limbii române, după cum au susținut reprezentanții ompaniei brașovene.  „AVI reprezintă o muncă continuă de cercetare și dezvoltare pentru a crea primul asistent vocal în limbă română. Vom lansa în curând o nouă versiune, care va avea funcții specifice inteligenței artificiale. Noua versiune a asistentului vocal este dezvoltată în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj, colaborare de care suntem foarte mândri și le mulțumim pe această cale pentru toate eforturile depuse impreuna’’, a declarat Lucian Peticilă, fondatorul Allview.

Asistentul Allview AVI a fost lansat anul trecut, având inițial funcțiile de bază ale unui asistent vocal – apelarea contactelor, transmiterea de mesaje text și WhatsApp, modificarea setărilor din telefon sau programarea întâlnirilor. Ulterior, AVI a înglobat funcții de asistent personal precum Remindere, liste de cumpărături, calendar și informații de cultură generală. AVI este updatat periodic cu funcționalități noi și poate fi accesat în prezent de peste 25 de telefoane din gama Allview. Asistentul Allview AVI va fi disponibil în curând și pe alte terminale din gamele Allview.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*