Economic, Stiri Brasov

Unul din proprietarii Dacia Plant își dorește ca mediul de business să lucreze în echipă cu mediul politic

Radu Ionescu, acţionar al producătorului de suplimente nutritive Dacia Plant din Braşov, spune că mediul politic şi cel de afaceri ar trebui să lucreze ca o echipă şi să fie la acelaşi nivel de performanţă, astfel încât împreună să ajute la dezvoltarea comunităţii.

„Antreprenorii sunt cu mult înaintea statului, care trebuie să lucreze la o strategie legată de dezvoltarea infrastructurii, de nivelul de predictabilitate. Este inadmisibil ca noi, companiile,  să avem un plan pe zece ani, iar statul nu“, a spus antreprenorul în cadrul conferinţei „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“ de la Braşov, organizată săptămâna trecută de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY.

Dacia Plant este unul dintre cei mai mari producători de suplimente nutrivive de pe plan local, afacerea fiind fondată de Radu Ionescu şi Călin Ianţa în urmă cu mai bine de 15 ani. Dacia Plant a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 6,5 milioane de euro şi este una dintre cele mai importante afaceri antreprenoriale din judeţ. În fabrica de la Bod-Braşov, Dacia Plant produce peste 250 de tipuri de comprimate, tincturi, pulberi şi siropuri bazate pe plante. Radu Ionescu spune că antreprenorii nu trebuie să se implice neapărat în politică pentru a face lucruri pentru societate, ci mai degrabă mediul politic local să susţină antreprenorii şi companiile.

„Eu mi-aş dori ca, la fel cum am banca lângă mine, aşa să am şi factorul politic. Să vină cu noi în echipă şi nu mă refer la cei din Bucureşti, ci la politicienii locali. Noi trebuie să fim o comunitate în Braşov dispusă să facă lucruri pentru societate“, a mai spus el. Cât despre viitorul judeţului Braşov, antreprenorul este optimist, semnalele de creştere fiind date şi de oamenii care aleg să se mute în judeţ pentru a lucra la companiile din zonă.

Judeţul Braşov se află pe locul opt după nivelul businessului raportat de companii, în fruntea clasamentului stând Capitala. În Braşov, companiile au realizat în 2016 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de peste 41 mld. lei.

„Există statistici care arată că Braşovul se repopulează. Cam peste 5.000 de oameni se mută în Braşov în fiecare an.“ Acest ritm este în creştere şi este o creştere susţinută“, a mai spus Radu Ionescu, care adaugă faptul că firmele din judeţ sunt obligate să crească pentru a reduce decalajul faţă de cele din București.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*