Social, Stiri Brasov

AFI Europe regretă că pe șantierul său din Brașov au fost descoperiți muncitori ucrainieni fără forme legale

Compania AFI Europe România a reacționat după ce săptămâna trecută ITM-ul și polițiștii de la Imigrări au descoperit pe șantierul AFI Brașov mai mulți cetățeni ucrainieni lucrând fără forme legale. Dezvoltatorul aruncă pisica în curtea antreprenorului general Danya Cebus, o firmă din grupul AFI.

 

„Având la bază principii exigente de conduită în afaceri, AFI Europe România și subsidiarele sale respectă și sprijină drepturile cetățenilor la munca legală în cadrul tuturor proiectelor sale.

Reputația noastră este construită pe respectarea angajaților noștri, tratarea formalităților legale de muncă drept principiu fundamental și prin neacceptarea sau sprijinirea unor demersuri alternative de eludare a legii.

În ciuda valorilor companiei, este regretabil că pe șantierul proiectului AFI Brașov, în raportul față de angajații săi, antreprenorul general Danya Cebus ar putea fi implicat în practici de nerespectare a legii.

Pe parcursul întregului proces de construcție desfășurat pe șantierul proiectului AFI Brașov, antreprenorul general este responsabil pentru realizarea lucrărilor de execuție a proiectului, cât și exclusiv responsabil pentru condițiile de angajare ale personalului propriu și al subcontractanților săi.

AFI Europe România se supune dintotdeauna legilor în vigoare, iar în privința proiectelor sale, este gata oricând să colaboreze în mod deschis cu toate instituțiile și autoritățile publice implicate în verificarea respectării și aplicării legilor și a regulamentelor privind ocuparea forței de muncă din România”.

Polițiștii de la Imigrări, împreună cu inspectorii ITM, fac un control pe șantierul AFI Palace. Mai mulți ucrainieni ar lucra fără forme legale

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Pingback: În România până și muncitorii aduși din Ucraina lucrează la negru

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*