Stiri Brasov, Turism

Brașovul, orașul din România atrage cei mai mulți străini care sunt interesați de vacanțe

Invitation România, una dintre cele mai mari agenţii de incoming de pe plan local, care aduce turişti străini în vacanţă în ţară, a avut afaceri în creştere cu două cifre în primele trei luni din acest an.

„Încasările au crescut cu 13% în prima parte a acestui an faţă de perioada similară a anului trecut. Transilvania, Maramureş şi Bucovina rămân principalele destinaţii în care vin turiştii străini“, a spus pentru ZF Gheorghe Fodoreanu, preşedintele companiei, ce aduce peste 10.000 de străini anual în ţară.  El aduce în tururi pe piaţa locală străini din ţările vecine, dar şi din Germania şi Spania.

Unităţile turistice de cazare din ţară au atras 481.000 de vizitatori străini în primele trei luni din acest an, trafic în creştere cu circa 7,8% faţă de perioada similară a anului anterior, durata medie a şederii fiind de două nopţi, arată cele mai recente date de la Institutul Naţional de Statistică. Cei mai mulţi străini au provenit din Israel (53.000 de vizitatori), Italia şi Germania (fiecare cu 50.000 de vizitatori), Franţa (cu 30.000 de vizitatori) şi Regatul Unit (28.000 de vizitatori), mai arată Statistica. În total, în structurile de cazare au ajuns 2,1 milioane de vizitatori români şi străini, număr în creştere cu 6,3% faţă de primul trimestru de anul trecut, arată aceeaşi sursă.

„Sunt oraşe precum Sibiu sau Sighişoara care în anumite perioade ale anului sunt blocate, unităţile de cazare sunt pline. Ar fi nevoie de investiţii noi în facilităţi de cazare, în special în zona hotelurilor de trei şi patru stele de bună calitate, ceea ce solicită turiştii străini“.

Cei mai mulţi străini ajung în interes de vacanţe în Braşov, Prahova sau Cluj, în timp ce în Capitală străinii se cazează în interes de afaceri.  Zonele care au atras cei mai mulţi vizitatori străini sunt Bucureşti (cu 434.000 de sosiri- vin în interes de afaceri), Braşov  (292.000 sosiri în unităţi de cazare), Prahova  (125,1 mii) şi Cluj  (118.000 de sosiri în unităţi de cazare), arată aceiaşi sursă.

În total, vizitatorii au înnoptat în unităţile turistice 4,1 milioane de nopţi în T1, în creştere cu 6,2% faţă de perioada similară a anului anterior, dintre care înnoptările românilor reprezintă 77,5% iar cele ale străinilor reprezintă 22,5%, arată aceiaşi sursă.

Străinii au lăsat în ţară 2,2 miliarde de euro anul trecut, faţă de 1,56 miliarde de euro în 2016, arată datele de la BNR. În România, businessul total al agenţiilor de turism se ridică la aproape 4 miliarde de lei, potrivit ultimelor date disponibile. Cele mai mari agenţii de turism fac outgoing, adică trimit români în vacanţe în străinătate. Pe piaţa locală cei mai mari touroperatori sunt Christian Tour, Paralela 45, Prestige Tours, Nova Travel (parte a grupului Eurolines) şi alte companii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*